Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mart '16

 
Kategori
Söyleşi
 

GEM TV'den, İran-Türk Ortak Yapımı Dizi: "Kalbimdeki Yabancı"

GEM TV'den, İran-Türk Ortak Yapımı Dizi: "Kalbimdeki Yabancı"
 

Çekimleri Antalya’da yapılan, ilk İran-Türk ortak yapımı dizi olan “Kalbimdeki Yabancı” dizisinin setine misafir olduk.

300.000.000 izleyicisi bulunan, İran’ın en ünlü kanalı GEM TV ekranlarında yayınlanacak olan “Kalbimdeki Yabancı” dizisinin başrollerinde, “Tolga Karel, Tuğçe Sarıkaya, Reha Beyoğlu ve Serkan Şengül” gibi isimler yer alıyor.

Dizinin yapımcılığını “Dağhan Baran”, yönetmenliğini “Kamil Çetin”, senaristliğini ise Ebru Erdemoğlu yapıyor.

Nisan ayının ilk haftasında “GEM TV” ekranlarında yayınlanmaya hazırlanan dizi için, Türk kanalları ile de görüşmeler başlamış. Set ziyaretimiz esnasında mikrofonlarımızı, projenin yapımında emeği geçenlere ve dizinin çok değerli oyuncularına uzattık.

GEM TV Ceo Asistanı “Lale Simsar” ile keyifli sohbetimize başlıyoruz. Kendisi aynı zamanda “Kalbimdeki Yabancı” dizisinin de oyuncularından…

 “İRANLILAR, GEM TV İLE TÜRK DİZİLERİNİ VE  OYUNCULARINI TANIMA FIRSATI BULUYORLAR!”

Öncelikli olarak, GEM TV'nin bir senedir verdiği prodüksiyon hizmetinden bahsederek başlayalım...

Gem TV olarak, 13 senedir yayın yapıyoruz. Ama 1 senedir prodüksiyon hizmeti de veriyoruz. 1 sene önce, Türk dizilerini İran’da yayınlamaya başladık. Bu  süreç ilk olarak “Aşk-ı Memnu” ile başladı. En son da “ Karadayı ve Paramparça” yayınlanmaya başladı. İranlılar, Türkleri çok sever, Türkiye’yi çok sever. GEM TV ile Türk dizilerini ve oyuncularını tanıma fırsatı buluyorlar. GEM TV ofisleri 2 senedir Türkiye’de var. İlk olarak İstanbul, devamında ise Antalya’da açtık. 

GEM TV'nin yıllardır benimsediği yayıncılık ilkesinden bahsedebilir miyiz?

GEM TV olarak; güçlü bayan profili çizip, her zaman bayanlarımızı ön plana çıkartmak, öncelikli ilkemiz oldu. Yayınlarımızda silah, kavga, küfür, şiddet gibi kavramlar kesinlikle yok. Her zaman pozitif ve kaliteli işler çıkarmaya çalışıyoruz.

“Kalbimdeki Yabancı” ile devam edelim. İran-Türk ortak yapımı bu projeye nasıl karar verildi? 

Zaten farsça dizi-sinema çekimleri yapıyoruz, “Neden bir Türk dizimiz olmasın?” diye düşündük. Sonrasında Dağhan Bey bize “Kalbimdeki Yabancı” projesini getirdi. Çok mutluyuz. Tamamen bir Türk ekibiyle çalışıyoruz. Sadece 3 tane oyuncumuz İranlı. Bunlardan bir tanesi de benim. Patronumuz Saeed Bey, böyle bir şeyi zaten çok istiyordu. Fakat en büyük sorunumuz dildi. Dağhan Bey ve ekibi gerçekten muhteşemler. Anlaşmamız, bir bölüm için 90 dakika. Kalbimdeki Yabancı, bir kaza sahnesiyle başlıyor. Fakat devamı muhteşem bir şekilde geliyor. Şu an 1. Sezonumuzu çekiyoruz. Ama patronumuz Saeed Bey, 5 sezon istiyor…

Kalbimdeki Yabancı’da siz de oyuncu olarak yer alıyormuşsunuz.

Aslında, GEM TV’nin Ceo’sunun asistanıyım. Normalde İstanbul’daki ofiste bulunmam gerekiyor. Böyle bir teklif Dağhan Bey tarafından geldiği zaman, çok beğendim ve çok sevdim. Evin hizmetçisini canlandırıyorum. Türkçem ne kadar bozuk olsa da, güzel bir iş çıktı ortaya. Sürekli olarak, İstanbul-Antalya arasında gidip gelmek gerçekten çok yorucu. Ekibimiz bu konuda bana çok destek oluyorlar.

İşin mutfağından gelen biri olarak, sizce oyunculuk nasıl bir meslek?

Oyunculuk gerçekten çok zor bir meslek. Çok sabır isteyen bir iş. Bence mutfağını bildikten sonra, çok daha sabırlı çalışabiliyorsunuz. Kamera önüne geçtiğinizde, teknik ekibin ne kadar zorluklarla hazırlandığını bildiğiniz için, onlar için üzülüyorsunuz.

“Kalbimdeki Yabancı’nın” İran için bir gelişme adımı olduğunu düşünüyor musunuz?

İran için çok da değişecek bir şey olmayacak. Çünkü İran insanı Türk dizilerine alışık. İran yapımlı bir proje olması, bizim kültürümüze biraz daha yakın bir iş çıkacağından dolayı, projeyi farklı yapacak olan etken budur diyebilirim.

Peki, sizce İran halkının projeye ilgisi nasıl olacak?

İnşallah bu ilgiyi Nevruz’da daha yakından göreceğiz. İran’daki insanları setimize bekliyoruz. Biz buradayız, onları geldikleri zaman en güzel şekilde ağırlayacağız.

Kalbimdeki Yabancı’nın ilk bölümü ne zaman yayınlanacak? Ve izlemek isteyenler, nasıl ulaşacaklar?

İran için yayın, Nevruz’dan sonra Nisan’da başlayacak. Ama Türkiye için kanallar ile görüşmelerimiz devam ediyor. “Kalbimdeki Yabancı” geçen hafta Medya Fuarı’nda Latin Amerika ve Arap ülkelerinden büyük talep gördü. Değerlendireceğiz artık…

Bu tarz projelerin devamı gelecek mi?

Kesinlikle. Bu bir ilk zaten. Biz bir Türk dizisini nasıl yapacağımızı bilmiyorduk. “Kalbimdeki Yabancı” ile işleyişi öğreniyoruz. Devamı gelecektir diye ümit ediyorum.

Lale Hanım’a teşekkür ederek, mikrofonumuzu, dizinin başrol oyuncularından Tolga Karel’e uzatıyoruz. Hem diziden, hem evlilik sürecinden konuşuyoruz…

“TÜRKİYE’DE İLKLERİ YAPMAYI SEVİYORUM.”

  “Kalbimdeki Yabancı” dizisinde nasıl bir karakteri  canlandırıyorsunuz?

 “Ulaş” karakteri, bir fotoğrafçı. Ama artık işinden  sıkılmış, başka şeyler yapmak isteyen bir karakter.  Abisinin hanımı, başka bir hayata geçiyor. Ve abisinin  hanımının peşinden gidip, onu bulmaya çalışıyor.  Onun yeni ailesinin içerisine girerek, hafızasını  kaybetmiş bir kadının, hafızasını yerine getirmeye  çalışıyor.

 Projeye nasıl dahil oldunuz?

 Türkiye’de ilkleri yapmayı seven bir adam olduğum  için, ilk defa yapılan İran-Türk ortak yapımı bir projede  yer almak beni heyecanlandırdı. Doğru bir proje  olduğunu düşündüm. Evlilik öncesi böyle bir proje  gelince, yer almak istedim.

 “Kalbimdeki Yabancı” Antalya’da çekiliyor. Burada  çalışmak zor mu? Nişanlınız da burada mı?

 Sağ olsun, Amerika’dan 10 günlüğüne beni ziyarete  geldi. Antalya’da ilk defa bir dizi çekiliyor. Antalya’nın  şartları ve görsel zenginliği, sektörümüz adına çok  kullanışlı bir yer. Burada bulunan oteller, mekanlar ve  burada yaşayan insanlar sağ olsunlar, bize çok  yardımcı oluyorlar.

 Ekibinizde, İranlı kardeşlerimiz de yer alıyormuş.  Çalışırken zorlanıyor musunuz?

 Kültürlerimiz ve yaşam tarzlarımızda çok büyük farklar yok. Ama bunun ilk defa olması, bir kaynaşma şekli. Şu an 7. Bölümü çekiyoruz. Bizim en büyük hedefimiz uzun süreli olmak ama bir dizinin oturması, kaynaşması ve organik bağın kurulması 13 bölümü bulur. Dizi işi, bir bebeğin doğması gibidir. Bir süreç alır, oturduktan sonra da tadından yenmez. Şu an çok iyi gidiyoruz, her şey çok yolunda.

Bir sinema filmi projeniz var mı?

Şu an için Türk-Amerikan yapımı, Hollywood’a satılacak bir sinema filmi projem var. Yüksek bütçeli bir iş. Orada bir rolüm olacak. Yine kısmet olursa, GEM TV bünyesinde bir sinema filmi çekilmesi konuşuluyor. İki görüşmemiz de devam ediyor.

İran’da “Yaprak Dökümü” dizisinden dolayı sizi çok seviyorlar. Bu sevgiden bahsedelim mi biraz?

Reşat Nuri Güntekin’in Yaprak Dökümü eseri, Türk Edebiyatının mihenk taşlarından biridir. Aynı şekilde “Yaprak Dökümü” dizisi de, Türk televizyonlarının unutulmayan 5 dizisinden biridir. Yanlış hatırlamıyorsam, 29 ülkeye satılmıştı. Hatta yılbaşında Chicago’da bir partideydim. Orada Araplar vardı. Bir an da yanıma gelip, “Aaa! Tolga Karel!” diyerek sarıldılar. Hatta nişanlım çok şaşırdı, kıskandı. Bunlar çok memnun edici ve güzel şeyler kendi adıma.

Peki, nişanlınız insanların size olan ilgisini görünce ne tepki veriyor?

Nişanlım pazarlama ve işletme okuyor. Bu sektörle hiç alakası yok. Açıkçası çok şaşırıyor.

Düğün ne zaman?

Kısmetse, 7 Mayıs’ta Dominik’te Las Terrenas’ta olacak.

Acun Ilıcalı’nın nikah şahidi olacağı haberleri doğru mu?

Ben çok istiyorum. Kendisinin programı çok yoğun. Eğer o tarihlerde yoğunluğu olmazsa, inşallah bu önemli güne hep beraber tanıklık edeceğiz.

Düğüne bütün dostlarınızı ve yakın çevrenizi de götürecek misiniz?

Gönül ister ki bütün dostlarım ve sevdiklerim yanımda olsun… Zamanlamasını ayarlayabilen yakın çevrem ve dostlarım inşallah yanımda olacaklar. (Gülerek) Ama sadece yol 16 saat sürüyor. Çift aktarma ile ulaşım sağlanıyor.

Evlendikten sonra yaşantınız da değişiklikler olacak mı?

Amerika’da Sağlık Turizmiyle alakalı bir şirket kuracağız. Aile hayatım orada olacak. Ama ben oyunculuğa sonuna kadar devam edeceğim. Çünkü bu benim mesleğim. Türkiye benim anavatanım. Güzel projeler olduğu sürece, tabi ki onları değerlendireceğim. Ben burada kariyeri olan bir adamım. 19 yıllık kariyeri bırakıp tamamen gitmek, söz konusu bile olamaz.

Tolga Karel’e teşekkür ederek, “Projenin mutfağında neler olmuş?” sorusunun cevabı için, yapımcılarımız “Ali Çatal ve Dağhan Baran’a” birkaç soru soruyoruz.

“BU KADAR KALİTELİ BİR İŞ ÇIKACAĞINI DÜŞÜNMEMİŞTİK!”

Böyle bir projeye nasıl karar verdiniz?

A.Ç: Ortadoğu bölgesinde Türk dizileri çok tutuluyor. Biz de Dağhan Bey ile oturup, bir proje hazırladık. İçerisinde İranlı oyuncularında yer aldığı, İran-Türk ortak yapımı bir proje oldu. GEM TV’ye sunduğumuzda çok beğenildi ve onaylandı.

Dizideki oyuncuları seçerken, nelere dikkat ettiniz?

D.B: GEM TV ile 2 senedir çalışıyoruz. Kanalın Cast işlerini benim ajansım yapıyor. Senaryo hazırlanıp, karakter analizi elimize ulaştığı zaman, oyuncu görüşmelerine başladık. Yönetmenimizle birlikte, yaklaşık 120 kişiyle görüştük.

Sizce nasıl bir iş çıktı ortaya?

D.B: Bu kadar kaliteli bir iş çıkacağını hiç düşünmemiştik. Özellikle montaj da çektiğimiz sahneleri izlerken böylesine kaliteli bir iş çıktığını görmek, bizi daha da iyisini yapmaya teşvik ediyor. Güzel bir iş bekliyor seyirciyi diyebiliriz.

Kendilerine teşekkür ederken, dizinin yönetmeni Kamil Çetin’den ve başrol oyuncuları “Tuğçe Sarıkaya ve Reha Beyoğlu’ndan” da proje hakkında birkaç cümle alarak, keyifli Antalya ziyaretimizi sonlandırıyoruz.

TUĞÇE SARIKAYA

“Bir trafik kazası sonucu hafızasını ve eşini kaybeden Dilara Alkan karakterini canlandırıyorum. Hafızasını kaybedince, bütün hayatı alt üst oluyor. 13 tane Ortadoğu ülkesinde yayınlanacak uluslararası böyle bir diziden teklif gelince, severek kabul ettim. “Kalbimdeki Yabancı” biraz daha Türk örf, adet, gelenek ve göreneklerine uygun. Bir ailenin rahatlıkla izleyebileceği, buna çok dikkat ederek çektiğimiz bir iş.”

REHA BEYOĞLU

“Kalbimdeki Yabancı, benim GEM TV’de yer aldığım 2. Projem. Burada dizinin başrollerinden biri olan bir kalp cerrahı adamı canlandırıyorum. Bu adam zaman ilerledikçe, şizofreni çıkıyor. Bıçak Sırtı bir karakter diyebilirim. Ekibimizde İranlı arkadaşlarımızda var. Kültürlerimiz çok uzak olmadığı için çok rahat bir şekilde anlaşabiliyoruz. Çok güzel bir şehirde çekimlerimizi yapıyoruz. Şimdilik 30 bölümlük bir yol diye başladık, herkesin çok seveceği bir iş olduğunu düşünüyorum.”

KAMİL ÇETİN

“Dağhan Bey’den teklif geldiğinde açıkçası çok ciddiye almadım. Çünkü yurtdışı ortaklı dizi sistemi henüz Türkiye’de yok. GEM TV’nin dünya çapında 23 tane kanalı var. Bu kadar büyük çaplı bir kanalda, bir ilke imza atarak, İran-Türk yapımı bir projeyi yönetmek beni heyecanlandırdı. Biz Türkçe çekiyoruz, orada yayınlanırken Farsça dublaj yapılacak. İstanbul’a gittiğim zaman, hazırladığımız 2 dakikalık tanıtımımızı bu işi bilen insanlara izlettiğim zaman, “Keşke hemen başlasa da izlesek.” dediler. Farklı bir hikaye, farklı bir konsept olduğunu söylemeleri beni daha da çok heyecanlandırdı. Antalya’da çalışıyoruz. Her şey çok güzel gidiyor.”

 

“Antalya’da ki misafirperverliklerinden dolayı; öncelikli olarak GEM TV Yönetimine, “Kalbimdeki Yabancı” dizisinin teknik ekibine ve oyuncularına, kocaman bir teşekkürü borç biliriz.”

Yine geleceğiz… 

Fırat Özdemir

 

 
Toplam blog
: 33
: 659
Kayıt tarihi
: 27.07.13
 
 

16 Ağustos 1996 doğumluyum. Bilişim Teknolojileri öğrencisiyim, 5 yıldır profesyonel olarak interne..