Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Mayıs '07

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Genç kız yetiştirmenin zorlukları ve ip uçları

Allahım, o ne öyle... Dünyanın en zor işi belki de! Bir kız çocuğu yetiştirmek. Ama öyle domates gibi değil. Ver yemeğini, al ihtiyaçlarını, koy cebine harçlığını oldu bitti işte. Eğer böyle düşünürseniz hayatınızın hatasını yapıyorsunuz demektir.

Kız çocukları taaa bebekliklerinden itibaren (herkes anne olarak bilir ama) bence baba odaklı büyüyor. 3 - 4 yaşından itibaren babasının her davranışını, kendisine ve annesine hitabını, mimiklerini kısacası her ayrıntısını sanki beynine kaydediyor. Eğer her şey istediği gibiyse büyüdüğünde de tanıştığı arkadaşlarında veya seçtiği sevgilide babasının özelliklerini arıyor. Bulursa ne ala, bulamazsa hayal kırıklığı.

Kızım ilkokula giderken kitaplarını ve defterlerini kaplayıp etiket yapıştıracaktık. belki de mesleki alışkanlıktan bilemiyorum, oturduk kızımla plan yaptık...

1. en önemli ve zor derslerin kitaplarını pembe ve çiçekli kaplıklarla kaplayalım ki, elimize alırken itici olmasınlar,

2. kitaplarımızın her sayfasınasevdiğimiz insanların adlarını ve varsa lakaplarını ve doğum günlerini kurşun kalemle yazalım ki, hem onları anarız hemde boş kalan sayfaları görünce ne kadar dosta ve arkadaşa ihtiyacımız olduğunu görür ona göre yaşarız,

3. ders program çizelgemizin etrafına ise yaz tatilinde gidebileceğimiz yerlerin adlarını yazdık ki, her programa baktığında ders çalışmak için motivasyonu artsın diye düşündük.

Sonra defter ve kitapları kapladık ve sırtlarına iki sına bant geçirdik ki, elleri terli olursa sırt kısımları yıpranmasın diye... ve üst üste dizerek ağır malzemelerimizin altına koyduk ki, çok düzgün kat yerleri olsun diye...

OKULLAR AÇILDI.. ÖĞRETMENLERİ ÖDEV VERMİŞ.. ANNENİZİ VE BABANIZI ÇOK KISA ÖZETLE İFADE EDİN DİYE.

KIZIMIN CEVABI ŞU OLMUŞ..

BEN KİTABIMDA HİÇ BOŞ SAYFA OLMASINI İSTEMİYORUM VE ONLARI ÇOK SEVİYORUM.

Halen o ödevini saklarım. aslında önemli olan kızımızı bir robot gibi değil, düşünen, yorumlayan, eleştiren, hata yapan ama ders alan bir kişilik olarak yetiştirmenin yollarını bulmalıyız.

Aradan yıllar geçti v ekızım büyüdü, zamanında verdiğimiz uğraşların karşılığını şimdi almak çok güzel. inanın hiç yorulduğunuzu hissetmiyorsunuz.

En önemli husus şu: ONU DİNLEYİN, CİDDİYE ALIN VE GÖZ TEMASI KURUN.... GERİSİNİN KOLAY OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ

 
Toplam blog
: 7
: 1059
Kayıt tarihi
: 18.05.07
 
 

1984 yılında astsubay olarak vatan saflarına katıldım. (bazılarının söylediği gibi assubay değil) Kı..