Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Ağustos '19

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

Gençlerde İşsizlik Olabilir

Söyleyeyim de işsizlik konusundaki stresimiz biraz azalsın; genç işsizlikte 15-24 yaş arasından bahsediliyor. Sayı ne kadar bilmiyorum ama bu yaş aralığının işsiz olması normal, sayıya dâhil edip moralimizi bozmayın!

Daha genç onlar hatta çocuk ne işi, hele biraz büyüsünler bakalım!

Siyasetin ve literatürcü kimselerin rakamlarına inanmayın boş gezen kurbağalara bile işsiz derler! Bu yaştakiler bizim çocuklarımız, henüz aile sorumluluğu vermedik ki. Anne babalarıyla durmaları da normal. Bu gurup işsizlik rakamlarına dâhil edilemez. Okullarını bitirecekler, askerlikleri var, belki mastır yapacaklar falan 30 yaşını bile bulabilir.

Çalışmaları gerektiği zaman işsiz olurlar. Ama şunu diyelim potansiyel işsizler, bugün olmazsa yarın onlara da iş gerekecek.

Önceliğimiz hayata yeni atılan gençler olmalı diyeceğim ama diğerlerinin de çoluğu çocuğu var. Demek ki bu işte öncelik yok.

Kastedilen bir milyonu aşkın genç işsiz bunlardan oluşuyorsa genel rakamdan düşülecek, okumuyor olsa bile 18 yaşındaki gencin işsiz olması anormal değil; zaten o yaşta hangi işi biliyordur ki çalışsın, önce yapacağı işi öğrenecek. Yani bu durumdakilerde bile (okumayan) 25 yaşın altındakiler işsiz sayılmaz. 15 yaşındaki çocuk kalksın ben işsizim desin, Allah Allah; bebeleri de kaydedelim isterseniz!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..