Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '12

 
Kategori
Spor
 

Genel Kurulda Kim Kazandı, Kim Kaybetti?

Genel Kurulda Kim Kazandı, Kim Kaybetti?
 

Federasyonun meşhur Genel Kurulu bitti. Görüntüde Aziz Yıldırım'ın istediği oldu. Önce akılda kalanları bir sıralayalım.

-Ordu Başkanı fazla konuşmadan mütevellit dayak yedi. ( Sadri Şener olmasaymış daha fena olacakmış)

-Demirören "Fenerbahçemiz" deyince yaptıkları, harcadıkları bir kenara itilip kendi taraftarının bile gözünden düştü.

-Ali Koç alışılagelmişin aksine herkesin önünde içinden geçeni dile getirmiş.( adaletin bekçilerine hoşgeldin demiş)

-Federasyon Ali Koç ve Demirören tarafından seçime davet edilmiş.

-Şenol Güneş "Karar için -mahkeme kim ki- federasyon acele edip kupamı versin" demiş. ( Bu 58. madde de değişiklik yapılmasının reddinden önceydi sanırım şimdi O da Başkanı için savunma hakkı talep edecek ve acele edilemez diyecektir.)

-Cihan Kamer " İnsanlar aylardır içerde sabrediyor, sizlerde 3 dakika bana sabredeceksiniz"diyerek konuşmasını kestirmemiş. 

- Federasyon Başkanı kendisinin Fenerbahçe'ye zarar verdiğini söyleyen Ali Koç'a "El İnsaf" demiş. Demişte demiş...... mevzu oldukça uzun.

Tüm konuşulanlar sonunda 58. maddenin bu yıl için farklı uygulanmasına yönelik değişiklik kabul edilmedi ve tam anlamıyla bomba Federasyonun kucağında kaldı. 

Düşünülen elbette Avrupa'ya gönderilmeyen Fenerbahçe'nin tek suçlu ilan edilip Avrupa'ya gönderilen diğer kulüplerin aklanarak şikenin; Fenerbahçe için var ancak diğer kulüpler için yok edilmesiydi.Küme düşme olmadan ve Lig tv mağdur edilmeden, dolayısıyla naklen yayın gelirleri de azaltılmadan iş bitirilecekti. Ancak iş açık oylama ile bozuldu ve erkeklik edip para uğruna gizli oyda  değişikliğe evet diyecekleri ters köşeye yatırdı.

Federasyon kendi içerisinde bu değişikliği yapıp sorumluluğu üstüne alır mı bilinmez ancak Orduspor başkanı gibi "şike-teşvik olsa da işi karıştırmayalım"  zihniyetinde olanlar -oy verememiş olsalar da- aslında çoğunlukta.

Federasyon Fenerbahçe'yi Avrupa'ya göndermemekle dönüşü olmayan bir yola girdi. Fenerbahçeyi suçlu gördüğü kesin. Aksi düşünüldüğünde, yani Fenerbahçe herhangi bir ceza almadığında "Biz hata ettik gelin tazminatınızı alın" anlamı taşıyacak. Bu işin bir tarafı, diğer tarafı da Avrupa'da bu yıl oynayan Beşiktaş ve Trabzonspor'un 58. maddeye göre ceza alacak olması. Bu da Avrupa'ya şike yapan takımları gönderen bir ülkenin ceza alması demek. Galatasaray'ın en çok korkması gereken durumda bu! Fenerden değil gidenlerden ürkmeleri lazım.

Dönüşü olmayan bu yolda senaryolar yazmaya gerek yok. Avrupa'da oynayan takımlara ceza vermeğe kimsenin gücü yetmez. Federasyon yetkililerinin UEFA ve kendilerini kurtarmak için ceza verebilecekleri tek kulüp Fenerbahçe. O ceza da puan silme. Fon olarak birkaç kulüp daha ceza alacak( Mersin İdman Yurdu, Giresun, Sivas...) . İş bu mahalde, gerisi yalan.  

 
Toplam blog
: 164
: 672
Kayıt tarihi
: 21.10.10
 
 

İnşaat Mühendisiyim, olaylara anlık değil öncesi ve sonrasıyla bakmaya çaba gösteririm. Dağ havas..