Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Aralık '09

 
Kategori
Siyaset
 

Genelkurmay içerisinde köstebek var ve dışarıya bilgi sızdırıyor!

Genelkurmay içerisinde köstebek var ve dışarıya bilgi sızdırıyor!
 

Genelkurmay açıklama yapıyor.

“Genelkurmay’ın içerisinde köstebek var ve dışarıya bilgi sızdırıyor.”

Genelkurmay neden böyle bir açıklama yapma gereksini mi duyuyor?

Son günlerin flaş konusu şüphesizki Bülent Arınç’a yapılması muhtemel suikast hadisesi. İşin iç yüzünü bilemiyoruz pek tabiki ve bildiğimiz sadece Bülent Arınç’ın evinin etrafında bir takım planlarla yakalanmış olan iki subayın var olduğu. E tabi bir de işin komedi yanı var. Bülent Arınç’ın evinin krokisini gösteren bir kâğıdın yakalanan subaylardan birisi tarafından yutulması söz konusu. Türk polisi anında mevzuuya müdahale ediyor ve yutulmak istenen plan bilgili kâğıdı yutmak isteyen subayın ağzından çıkarıyor ve delil mevzuu olarak soruşturma dosyasının içerisine koyuyor.

Detaylar bir yana, ortada traji komik bir durum var.

Genelkurmay birkaç gün sonra açıklamasını yapıyor ve içlerinde dışarıya bilgi sızdıran bir köstebeğin olduğunu, ilgili subayların bu köstebeği izlediğini ifade ediyor.

Burada ilginç bir saptama yapmak yerinde olacaktır. Genelkurmayın içerisinde bir köstebek varsa ve bu köstebek dışarıya bir takım bilgiler sızdırıyorsa, vay halimize.

Bu köstebek Genelkurmaydan dışarıya ne tür bilgiler sızdırıyor olabilir? Mesela savaş planlarını mı sızdırıyor dışarıya? Yoksa ülke güvenliğini tehdit edecek olası durumlara karşı alınmış olan tedbirleri mi dışarıya sızdırıyor?

Soruları çoğaltabiliriz.

Ne varki son zamanlarda Genelkurmay’dan dışarıya sızan bilgilere baktığımızda ülke güvenliği ile ilgili her hangi bir bilgiden bahsetmek mümkün değil. Daha çok sızan bilgiler ülke siyasetine müdahale ile yön verme çabası, ülke içerisinde manipülatif eylem mevzuları ve darbe planları.

Genelkurmayın açıklaması aslında çok şey izah ediyor. Dışarıya sızan bilgiler var ve bu bilgiler iktidar savaşlarında kaybedilen mevziilere vurgu yapmak adınadır.

Görünen oki, AKP hükümeti bırakıp bir kenara çekilmeden ve devletin statik yapısında her hangi bir değişime sıcak bakmayan bir merkez parti hükümet olursa sular durulacak ve biz yine kendi yağımızda kavrulacağız. Aksi halde AKP hükümette kaldığı sürece her gün bir birinden traji komik olayları izlemeye devam edeceğiz.

 
Toplam blog
: 1509
: 1145
Kayıt tarihi
: 07.08.07
 
 

Yazarım... Okurum... Öğrencilik yıllarımda çok yazdım... Kompozisyon derslerinde yazdım... Duvar ..