Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '12

 
Kategori
Beslenme
 

Genetiği değiştirilmiş kremalar

Genetiği değiştirilmiş kremalar
 

KREMA (ALINTI)


Çocukların hemen %95i fındık ezmesi gibi tatlı ezmeleri çok seviyorlar. Yemek yerine ekmeye bunları sürerek tüketmeyi tercih ediyorlar. Yemek zamanı yemekleri yememek için bin bir bahane icat eden yavrular, yemeden sofradan aç kalkıp, biraz sonra bu ürünleri ekmeklere sürüp yiyiyorlar..Torunlarımın hepsinde bunları gözlemliyorum. Etrafımdaki arkadaş çocuk ve torunlarının hemen hepsi aynı. Anne babası çalışan çocuklar, genellikle bakıcı elinde veya babaanne, anneannelerin yanında kalıyorlarlar. Onlar da çocukların ısrarlarına dayanamayıp müsamaha gösteriyorlar. Anne babalar bu hususta daha katı ve müsamahasız. Tek yönlü beslenen yavrularımız ileride çeşitli hastalıklara davetiye çıkarıyorlar. Bu gün 7 inci sınıftaki torun okuldan gelince yemek yerine hemen fındık kremasına saldırdı. Bende aşağıdaki yazıyı kendisine gösterdim. Okuyunca vazgeçti yemeğini yedi. İşte o yazı:
NAHİDE ÇELEBİ

Farklı illerde yapılan denetimlerde krema numunelerinde, genetiği değiştirilmiş (GDO) soya kullanıldığı ortaya çıktı. Fındık kreması ve ezmesinde hileli üretim tespit ettiklerini bildiren yetkililer, bu firmaları meydana çıkardı.

Tarım Bakanlığı, bal, peynir ve sucuktan sonra fındık kreması ve ezmesinde de hileli üretim tespit etti. Farklı illerde yapılan denetimlerde krema numunelerinde fındık yerine genetiği değiştirilmiş (GDO) soya kullanıldığı ortaya çıktı. Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Bakanlık, ilgili il ve ilçe tarım müdürlüklerine yazı göndererek söz konusu ürünlerin piyasadan toplatılmasını istedi.

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..