Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '12

 
Kategori
Deneme
 

Geometri ve insan

Geometri ve insan
 

Geometri ve İnsan…

Geometri; tarih boyunca insanın hayata bakış açısının, düşüncelerinin ve duygularının tercümanı olmuştur. Yazıların ve sayıların olmadığı zamanlarda geometrik şekiller, insanları birbirlerine bağlayan ve birbirleriyle anlaşmalarını sağlayan bir iletişim aracı ve insanların kendilerini tanımlama aracı olarak kullanılmakta idi. Geometrik şekiller, zamanın var olması ile doğmuş, gezegenlerin ve doğanın, kısacası tüm evrenin dokusunu oluşturmuşlardır. İşte bu geometrik şekiller içinde küre; evrenin ve gezegenlerin şeklini temsil etmesiyle, sonsuzluğu ve derinliği tanımlayan yapısıyla, hiçbir köşe barındırmamasıyla insan hayatında yaşamın, derinliğin, sonsuz sabrın, anlayışın ve hoşgörünün sembolü olmuştur…

İşte küre gibi her geometrik şekil de sahip olduğu sembolik dil aracılığıyla her insanda farklı dünyaların ve felsefelerin tanımlama aracı olmuş ve kullanılmıştır.

Sonsuz döngü içinde, sonsuz geometriye sahip şekiller…

Acaba, kendinizi tanımlayan, kendi felsefenizi, iç dünyanızı yansıtacak geometrik şeklin ne olabileceği konusunda hiç düşündünüz mü? Ya da bir geometrik şekle bürünmek istese idiniz, hangi şekli tercih ederdiniz?

 
Toplam blog
: 13
: 391
Kayıt tarihi
: 16.10.12
 
 

Meslek: Mühendis, Araştırmacı yazar İlgi Alanı: Bilim, Felsefe, Din, Psikoloji, Paranormal bi..