Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Temmuz '08

 
Kategori
Psikoloji
 

Gerçek=Sen

Yazı akmalı veya akmasını sağlayacak duygular içinde olmalısın.. ”Merhaba günlük” diyerek başlayacağın yazılar bak bundan 12 sene öncesinde kaldı.. Artık hayatı tanıyorsun insanları veya tanıdığını sandığın, inanmaya çalıştığın insanları buluyorsun etrafında.. Yazmak için sebep gerek mesela umursanmadığını düşündüğünde, sevgini sınadığında, ne bileyim paran olmadığında rujunu kaybettiğinde, iç çamaşırın yırtıldığında en sewdiğin arkadaşınla veya akrabai ilişkiler içinde olduğun önemli insanlarla tartıştığında (liste uzar gider)… İki seçenek sunarlar, 5 seçeneğe alışmışken hayatın sınavlarla doluyken, artık büyüdün 4 cewap yetmez sana denilirken, bak ben 2 cevap sunuyorum.. (nasılda iyiyim)

A)ya kırarsın

B)ya da bunların sırası değil deyip sabır gösterirsin

Sen ne yaparsın? Genel itibariyle ikinci seçilir.Kırar geçirir o pamuk kalpli insan…Karşıdakinin durumu bir hayli güçtür ona da iki şık sunalım o saman :

A)Ya bugun pamuk kalbinden taşınıyorum..

B) Ben alışkınım..

Değişmeyen klişelerden olmustur..sıralı ikililer matematikte de var ne anlamaya çalışıyorsun.

Kişilik karmaşası burada patlar.. Bu olduğuna inandırırsan kendini, olmadığın biriymiş gibi olmaya başlarsın.. Bunlar "taaa" eskilerden kaldıysa değişmezlerin olur o zaman.. Sen iyisin ben değilim demek bişey ifade etmez.. Sadece çaresizlik içinde kabullenmektir olacakları.. Ama birileri için birşeyleri değiştiriyorsan, helede o geçmişteki , bilki o saman içinde ki gerçek “sana” yaklaşıyosun.. Çok zordur gerçek “seni” bulmak. Gerçekler acı Verir..Bak buradan da birşey yakaladık;)

Çıkıp birileri sana “ya gerçek “sen” olursun yada olmaya çalıştığın sadece dışı sana benzeyen “sen” le yaşamaya dewam edersin “ dediğinde bunlar gelsin ki aklına veya gelmesin nası yaşamak istiyorsan öyle yaşa ki pişmanlıkların üşüyünce üstlerini örteceğin bişiler olsun..

 
Toplam blog
: 4
: 355
Kayıt tarihi
: 22.07.08
 
 

Üniversite mezunu, yaşın önemi yok ne yapacaksınız ki zaten? Yaşadıklarım mı yoksa geçen günler mi d..