Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ocak '15

 
Kategori
Güncel
 

Gerçeklik

Gerçeklik
 

Cemaat Kendini Deşifre Ediyor


Geçen seneye kadar bir çok kesimin takdirini kazanan ülke çapında bırakın tüm dünyada kendine bir yer edinmiş cemaat artık gerçek niyetini ve yolunu deşifre etmekte ve etmeye de devam etmektedir.

Fransada yaşanan bizim gibi tüm dünyanın da kınadığı bir olayda hoş olmayan ve kabullenemeyeceğimiz bir davranış olan karikatür olayındaki tutum ve davranışları onların yollarından ne kadar uzaklaştığı gerçek niyetlerinin ne kadar farklılaştığının göstergesidir. 

Hatırlarsanız benzer karikatürler Hollanda ve diğer bazı Avrupa ülkelerinde olduğunda yaygara kopartmışlardı. Haberlerinde manşetlerden düşmemişti.

Bir gizli tarikat gibi kendini geliştirip büyüten cemaat tıpkı geçmişin içinden çıkmış tapınak şövalyeleri vb. gibi oluşumunu tamamlamış ve vazifesine başlamıştır. 

Cemaatin etrafında toplanan ve kendisini basın yüzüyle gösteren kalemler artık çirkin yüzlerini aleni bir şekilde göstermekte nefretlerini milletin içine kusmaktadır. 

Bu tür tarikat ve cemaatler din adına faaliyet gösterdiğini söylese de esasında temelini şeytanın özünden almaktadır. İnsanların içine fitne yayarak bölmekte dinin temellerine ters kavramları barışçıl manada desteklemektedirler.

Dinleri küçümsemek ve yorumlamak haddime değil. Fakat insanlığa düşmnlık tokumlarını ekip dünyayı insanlar için yaşanmaz kendileri için yönetecekleri bir alan olarak gören bu tarikatların bu gün için en tehlikelilerinden birisi de artık cemaattir. 

Dünyada ilk insanın varlığından itibaren var olan fitne şeytanın insanılığı bölmek ve imandan uzaklaştırmak için kullanmıştır. Cemaat bu günlerde işte bu fitne, kin ve nefret tohumlarını kendisi ekmekte insanlığı bu fitne fesatlıkla boğmaktadır.

Bu iki yüzlülüğünü net bir şekilde kendisi göstermektedir.

1- Gezi eylemlerindeki net tutumları

2- 17 Aralıktan sonra yaptıkları gezi yanlısı tutumları

3- Ergenekon ve balyoz olayları sırasındaki tutumları

4- Şimdiki tutumları

5- Karikatür olaylarının başlangıcındaki tutumları ve şimdiki tutumları

Bu ve buna benzer olaylarda ki iki yüzlülüğü ve tutumları artık nettir. Bu cemaat ne bizim ne de inananların sevgisini hak etmiyor.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..