Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '14

 
Kategori
Haber
 

Bitmeyen hesaplaşma

Bitmeyen hesaplaşma
 

Tarih tekerrürden ibaretmiş


Ülkemizde gün geçmiyor ki bir operasyon olmasın, birileri tutuklanmasın. Operasyonların ardı arkası kesilmiyor. Temizlik adına yapılan operasyonlar aslında tekerrürden ibaret ve sadece hesaplaşma içermekte.

Ülkede paralel yapı var. Bunu kimse inkar etmiyor. Ama neden yapının kendisi değil de maşaları ya da yandaşları.

Yapılar dibinden çökertilmeden uzantılarına koşuyoruz. Onlarla hesaplaşıyoruz. Bu açıdan bu operasyonlar yanlış ve etkisiz kalıyor.

Aslında sonucu olmayan operasyonların gelecekte tam tersi olayları ve hesaplaşmayı doğurmaktan başka bir işe yaramıyor.

Adalet suçlunun hesap verdiği bir merci olması bakımından suçun ortadan kaldırıldığı bir yerdir aynı zamanda.

Paralel yapı ya da derin devlet her daim var olan hücrelerini asla deşifre etmeyen bir mekanizmadır. Bu yönden bakıldığında aslında gözaltına alınanlar aslında sadece bu ağacın dallarıdır. Operasyonlarda sadece bu dalların budanmasından ibarettir. Sonuçta vakti geldiğinde o dallar yeniden filizlenecek ve uzayacaktır. Zira kökü hale toprakta olan ağaç kurutulmadıktan sonra vazifesine devam edecektir.

İşte bu bakımdan operasyonları yersiz ve gereksiz görüyorum. Kısmi başarı aslında başarısızlığı getireceğinden dolayı içte ve dışta itibarsızlaştırma faaliyetlerine yağ sürecektir.

Haksızlar haklı konuma kavuşacak ve daha çok taraf toplayacaktır. Hiç bir zaman yan yana dahi gelemeyecek kişiler ve gruplar bu vesile ile birlikte olacaklar ve hatta ortak hareket sergileyeceklerdir.

 
Toplam blog
: 196
: 493
Kayıt tarihi
: 28.06.07
 
 

Doğayı seviyorum. Onun içinde yaşamayı ve güzelliklerini tatmayı seviyorum. Yaşamayı ve hatta ölü..