Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Kasım '07

 
Kategori
Mizah
 

Gereksiz bilgiler

Gereksiz bilgiler
 

“Bu arabanın modeli ne?” diye sordum İfral (Turgut) Hoca’ya… Söyledi.

“Bu modelin muadilleri, şu şu şu markalarda da var. O modellerin adları da bu bu bu…” dedim, tüm oto markalarını ve modellerini tek tek, her ayrıntısıyla söyleyerek.

Hoca, “Gereksiz, hiçbir işe yaramaz, aburcubur şeylerle kafanı niye dolduruyorsun?” demedi. Nazik, kibar bir insandır İfral Hoca. Baktı, “Bu kadar bilgiyi nasıl tutuyorsun kafanda?” dedi.

Haklı İfral Hoca. Gereksiz o kadar bilgi var ki kafamda!

Mesela, 70’li yıllarda tek kanallı televizyonumuzda oynayan Uzay Yolu dizisinin Kaptan Kirk’ünü seslendiren kişinin Oytun Şanal olduğu kimin aklındadır? Ya da Mr. Spock’u seslendirenin Erol Amaç olduğu?..

Yine aynı zamanlarda TV’nin meşhur avukatı kimdi? Benim gibi(!) olanlar hemen cevabı yapıştırdı. Evet, “Petroçelli”… Pekiii… Avukat Petroçelli’nin gerçek adı neydi? Bizim takım yine bildi. Tabii ki “Berry Newman”…

Preveze Savaşı’nın 1538 olan tarihinin bana ne gereği olabilir ki, hala beynimde yer işgal ediyor?!.. Ya da Karlofça Antlaşması’nın imzalandığı tarih olan 1699?.. Gülhane Hattı Hümayunu’nun Mustafa Reşit Paşa tarafından 1839 yılında okunduğu?...

Sürekli TV yarışmalarına katılan biri olsam neyse! Üç-beş kuruş yolumu bulurdum. O da yok! Gereksiz bir sürü bilgi ile dolanıp duruyorum!

Bilgisayarlarda olduğu gibi, çok gerekli bilgileri saklayıp, beynime temizinden bir format çekmem mümkün olsa… Ah ne güzel olurdu o zaman.

Bilgisayarın, internetin, sözün kısası teknolojinin yaşamımıza böylesine girdiği bir zamanda, sevdiklerimizin adları ve üç-beş önemli adresten başka hangi bilgiye ihtiyacımız var ki? Artık her türlü bilgiye ulaşmak sadece birkaç saniye… O halde, bizim gerekli dediğimiz birçok bilginin bile gereği yok!

Eşinizin doğum tarihini de bilmenize gerek yok, evlilik yıldönümünüzü de! Yazın bilgisayarınızın ilgili programına… Zamanı gelince sizi uyarsın. Hem de hiçbir aksaklığa meydan vermeden!

“Tamam da aga… Bilgisayar, internet, teknoloji filan… İyi konuşuyorsun da… Peki biz bu beynimizdeki gereksiz bilgilerden nasıl kurtulacağız?” diyenler olabilir.

E pes yani! Bilsem ben kurtulurdum bu gereksiz bilgilerden.

Aston Villa’da Andy Gray diye bir futbolcu vardı.... Sihirbaz dizisinin başrol oyuncusunun adı Bill Bixby’ydi… Fay toz deterjan özel bir çekilişle sarı bir Anadol otomobil dağıtmıştı… “Bizler Ali-Veli-makinist; buunlaaar vagonlarımız” diye başlayan bir şarkısı olan Oyun Treni adında bir çocuk programı vardı ve bu programda Levent Kırca ile Köksal Engür oynuyordu… V.s… V.s.. V.s….

 
Toplam blog
: 118
: 1658
Kayıt tarihi
: 20.06.06
 
 

70'li yılların sonlarına doğru (1977 veya 1978... Belki de 1979...) tüm zamanların efsane dergisi..