Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Mart '09

 
Kategori
Futbol
 

Geri gelme Daum!

Geri gelme Daum!
 

Eserin Atatürk Stadının çimlerinde gömülü


Fenerbahçe için dünya takımı olma yolundaki hayal 2005 yılı Mayıs ayında bitmişti. Appiah 90 artı bilmem kaçta direğe vurunca topu Fenerbahçe'nin geleceğini de direğe vurduğunun sanırım kimse farkında değildi.
Kaçan bir şampiyonluk değildi aslında herşeyi bitiren.

Türkiye'de futbol idareciliği yapan kafaların ne kadar futboldan anlamadıklarını tartışmaya gerek yoktur sanırım. Kendi kişisel hırslarına bir futbol takımının geleceğini nasıl satabilirler bu anlaşılır birşey değil. İnsanoğlunun hırsları uğruna neleri kaybettiğini buradan anlatabilecek bir tez konusu bile yazılır.

Herşey direkten dönen bir topla yok oldu gitti. Oysa top içeri girse Fenerbahçe şampiyon olsa muhtemelen şu anda geçen sene olduğu gibi Avrupa'da çeyrek finalist, bu ligde de bu rakipelere karşı yedek kadro ile çıktığımız maçlarda da açık ara liderdik.

Peki ne oldu da olmadı. Gol kaçar, şampiyonluk kaçar; hem de son maçta son saniye golü ile bile kaçar. Ama dünya takımı olma fırsatı asla kaçmamalıydı. Bırakın gitsin şampiyonluk, bırakın gitsin kupalar. Nasıl olsa seneye ya sen ya da senin dışındaki iki takımdan birisi alacak kupayı. Olmadı seneye, hiç olmadı bir sonraki seneye alırsın kupayı.

Ama bu olmadı işte. Yönetimin yaptığı, aldığı karar doğru olmadı işte. Umutları, hayalleri, hedefleri hepsini bitiren futbol idarecilerinin kafa yapıları oldu.

Appiah dakikalarca Atatürk stadının zemininden kalkamadı, Tuncay, Rüştü ağlamaktan helak oldular. Tuncay orada bitti, Rüştü orada gitti. Anelka, Nobre hepsi için herşey orada bitti. Ama maçın kaybedilmesi ile değil. Maçtan sonra kaybedilen inançla, maçtan sonra Daum'u gönderen idarecilerin ve buna çanak tutan yazarların ve alkışlayan taraftarların isteğiyle bitti herşey, yitirildi dünya kulübü olma hayali.

Gitmeseydi ne mi olurdu Daum? Belki şampiyonluklar ardı ardına gelmezdi belki her sene Avrupa olmazdı ama idarecilerini çok iyi yaptığı kurumsallaşma hamlelerine futbolda başarı ve istikrar eklenirdi. Tuncay ruhu, Appiah savaşçılığı, Fenerbahçe ruhu asla kaybedilmezdi.

Geçtiğimiz sene Avrupa'da yaşanan başarı için Zico'nun emeklerinin hakkını yemeden bir de şunu söylemek istiyorum. Gelen başarı Daum'un yarattığı takımın izlerine aitti. Avrupa'da kaybettiği maçlara bakın Daum'un hepsinin dönüm noktasında yaşanan şanssızlıklar Zico'nun emeğine eklenen şansla beraber başarıyı getirdi geçen sene.

Az önce okudum ki Daum tekrar gelmek istiyormuş Fenerbahçe'ye. Ne denir ki buna?

Ve son sözümüm Daum'a ; dönme Daum! yaratttığın takım da, ruh da yok artık burada. Hepsini Atatürk Stadı'na gömdü sayın idarecilerimiz.

 
Toplam blog
: 12
: 633
Kayıt tarihi
: 20.03.09
 
 

32 yıl önce Ankara'da doğdum. Uludağ Üniversitesi İktisat Fakültesi Mezunuyum. Bireysel Emeklilik ..