Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '11

 
Kategori
Futbol
 

Geri sayım başladı

Geri sayım başladı
 

Trabzonspor


Spor Toto liginde artık geri sayım başladı. Şampiyonluk yolunda ilerleyen Fenerbahçe ve Trabzonspor 26. Haftayı da fire vermeden geçerek iki takımda şampiyonluk adına önemli adımlar atmış oldu. 

Kuşkusuz bu hafta en önemli maçlardan bir tanesi TT Arenada derbi karşılaşması olan ve Dünya sıralamasında büyük derbiler arasında giren Galatasaray- Fenerbahçe karşılaşması idi. Maçın Galatasaray’ın üstün bir futbol ile 75. Dakikaya kadar hem futbol ile hem de skor avantajı bu dakikaya kadar yetmişti. 75. Dakika da duran bir topta Fenerbahçe takımının başrol oyuncusu Aleksin ön plana çıkması takıma önce beraberlik ardından da golü getirmesi şampiyonluk adına önemli bir galibiyet almış oldu. 

Trabzonspor’un ise Gençlerbirliği ile karşılaşacağı maç öncesi tamam yada devam maçı olabilecek niteliğindeydi. Çünkü şampiyonluk yolunda ilerleyen Fenerbahçe’nin ikinci yarıda yakalamış olduğu istikrar ile bu saatten sonra şampiyonluğu verebilecek durumda değildi. Onun için bu maç Trabzonspor için önemlilik arz ediyordu. 

Maçın ilk yarısında tutuk futbolumuz bizi endişelendirerek üstüne yediğimiz gol de gelince tereddüt etmeye başladık. İkinci yarıda oyuna Alanzinho girmesi takımı ateşlediği gibi gol gelmesi taraftarı sevindirerek ikinci golü beklemeye başlamıştık. 

Taraftarın beklediği gol yine son dakika da gelmişti. Oflu Ali lakabıyla Alanzinho yine kritik maç olan Vestel Manisa maçında olduğu gibi son dakikalarda sahneye çıkarak attığı golle hem takımını hem de şampiyonluk isteyen taraftarı sevindirmiş oldu. Yaşadığımız sevincin tam olması için uzatma beş dakikanın ilerlemesi zor olduğu gibi galibiyeti de almamız zor olmuştu. 

Trabzonspor taraftarı son dakikalara mahkûm. 90 dakika boyunca rahat izlediğimiz maç ilk yarıda ki Kasımpaşa maçıdır herhalde. Maçın büyük çoğunluğunu berabere götürdüğümüz veya yenik götürdüğümüz maçlarda son dakikalarda atılan goller taraftarı stres içinde son dakikalara bırakıyordu. 

Son 8 haftaya girerken şampiyonluk yolunda iki takımı da zor maçlar beklediğini unutmayalım. Haftaya Trabzonspor kendi sahasında Konyasporu ağırlarken Fenerbahçe de Bursaspor’u ağırlayacak. Haftaya skor avantajı ile lider olabiliriz. 

Trabzonspor için Gençlerbirliği karşısında ikinci yarıda oynadığı futbol ile şampiyonluğa ne kadar odaklandığı anlaşılıyor. Şenol Hocayı ve takımımızı desteklemeye devam edelim. 

 
Toplam blog
: 45
: 551
Kayıt tarihi
: 18.01.11
 
 

1988 yılında Çaykara doğumluyum. Bulancak ta ikamet etmekteyim. Yazı yazmayı hobi olarak yapmakta..