Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Çekirge sıçrayamadı...

Çekirge sıçrayamadı...
 

ligin sonu


Kaç maçtır olan bu sefer olamadı ve Fenerbahçe maçın başında yenik duruma düştüğü bu maçı galip bitiremedi. Büyük bir takıma yakışmayacak şekilde yenen iki gol maçın skorunu belirledi ve çekirge bu sefer sıçrayamadı...

Fenerbahçe bu sezon deplasman ya da kendi sahası farketmeksizin birçok maçta, maçın başında yenik duruma düşmüştü. Ancak bunları; kendi sahasında taraftarın baskısı sayesinde, deplasmanda da rakibin hataları yüzünden çevirmesini bilmişti. Ancak maalesef bu maçta işler istediği gibi gitmedi. Sanırım bu durumun en kolay açıklaması takımın maçlara tam konsantre başlamıyor olması. Yoksa bu kadar maçta aynı durumla karşılaşılması olanaksız.

Aslında Fenerbahçe ilk defa bu kadar arzulu ve doğru kadro ile maça çıkmıştı. Ve ilk defa bu maçta Aykut Hoca'ya fazla birşey diyemeyeceğim. Çünkü hemen hemen tüm taşlar yerli yerindeydi. Ama bazen de olmayınca olmuyor. Bu maçı da daha önce şans eseri kazanılan maçların yerine saymak en doğrusu olur sanırım.

Karşılaşmanın bu skorla bitmesindeki bence en büyük etken; saha zeminiydi. Fenerbahçeli hemen hemen tüm futbolcular topu kontrol etmekte, çalım atmakta ve pas yapmakta zorlandı. Karşı taraf da zemine alışık olunca ortaya bu durum çıktı. Tabi Webo'nun Fenerbahçe'ye geldiğinden beri oynadığı en kötü futbol, Gökhan'a Gençlerbirliği taraftarının yapmış olduğu protestolu tezahuratlar ve ıslıklamalar, Kuyt'un kötü bir gününde oluşu ve defansın yan toplardaki zaafiyetleri de bu skoru etkileyen etkenlerdi. Bence Türk takımları ve özellikle de Fenerbahçe köşe vuruşlarında ve duran toplarda mutlaka adam adama markajı seçmeli, çünkü alan savunmasını beceremiyorlar. Kaleci Volkan da o cüssesini yan toplarda kullanamayınca bu basit goller ortaya çıkıyor. Bu hatadan vazgeçilmezse uzun boylu Oscar Cardozo başta olmak üzere diğer Benfica'lı oyuncular çok kolay goller bulabilirler.

Tabi ki Gençlerbirliği'ni de kutlamak lazım. Çok iyi mücadele ettiler ve belki de ligin sonucunu belirledirler. Bir parantez de Gençlerbirliği taraftarına (!) açmak istiyorum. Bu kadar Gençler taraftarının bir maça geldiğini ilk defa gördüm. Ankaralı Galatasaraylılar üzerlerine düşeni fazlasıyla yaptılar...

 

 
Toplam blog
: 38
: 273
Kayıt tarihi
: 05.02.13
 
 

Futbol ve Fenerbahçeyi ne kadar çok seviyorum ki hayatımda ilk defa blog yazmaya karar verdim... ..