Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe, Lig’de “zirve”den uzaklaştı

Fenerbahçe, Lig’de “zirve”den uzaklaştı
 

Fenerbahçe yenilince, Galatasaray’la puan farkı 7’ye çıktı.

Bu farkın kapatılması kolay mı?

Spor Toto Süper Lig’in bitimine 4 hafta kaldığına göre, artık, “zirve”nin biçimlendiğini söylemek yerinde olur. Fenerbahçe’nin matematiksel olarak şansı var demenin de bir gerçekliği yok.  Bu saatten sonra, olağanüstü puan kayıpları olmazsa, şampiyonluk, “gayriresmi” sonuçlanmıştır.

Galatasaray, cuma günü Elazığspor’u yenince, gözler Ankara’ya çevrilmişti. Ankara’dan gelen gol sesleri, Galatasaray’ı rahatlattı. Galatasaray, bu hafta, 6 puan kazanmış oldu.

Fenerbahçe, çoktandır, haftaya sıkıntılı başlıyordu. Çünkü önce Galatasaray oynuyor, sonra Fenerbahçe... Fenerbahçe, Gençlerbirliği maçına kadar, farkı korudu.

Fenerbahçe, iyi oynamasa da, bulduğu fırsatları değerlendiriyordu. Defans, başta kaleci Volkan Demirel, kurtarıcı oluyordu. Kaleyi tutan ilk şutun gol olması da, vuran açısından, skoru belirleyen bir başka kurtarıcı yaratıyordu.

Fenerbahçe’de kurtarıcılar yok olmuştu!..

Ankara 19 Mayıs Stadı’nda roller değişmiş; Gençlerbirliği, Fenerbahçe’nin daha önceki maçlardaki rolünü üstlenmişti.

Fırsatları değerlendiren Gençlerbirliği oldu.

Gençlerbirliği’nin 4, Fenerbahçe’nin 6 gol pozisyonu vardı. Bunlardan yüzde ellisini değerlendiren Gençlerbirliği, "zirve"yi biçimlendiren sözü söylemiş oldu. Fenerbahçe de, pozisyonların yüzde ellisini değerlendirseydi...

*****

Fenerbahçe, kötü mü oynadı?

Maçın 2-0 yenilgiyle bitmesine bakanlar, “Evet, kötü!” diyebilirler. İyi, üstün oynamak yetmez; fırsatları değerlendirebilme becerisi olması gerekiyor. Bu beceriyi gösteren de Gençlerbirliği oldu.

Webo, bekleneni vermekten uzaktı. Ayağına gelen topları değerlendiremediği gibi, defansı uğraştırmak gücünü gösteremedi.  Bu bakımdan Gençlerbirliği defansı rahattı demek, mümkün. Orta alanda Meireles ile Ciristian da yönlendirici olamadılar.

Teknik Direktör Fuat Çapa, maçtan önce  “cesur oynayacaklarını" söylemişti. Fenerbahçe, fırsatları gole çeviremeyince, Gençlerbirliği’nin mücadelesi sonuç verdi.

Fenerbahçe, iyi oynamadığı maçları kazanıyordu. Gençlerbirliği karşısında o kadar kötü oynamamasına karşın kazanamadı. Demek ki gün, Fenerbahçe’nin, fırsatları değerlendirme günü değildi.

*****

“3 kulvar”da mücadele etmek o kadar kolay mı?

Fenerbahçe, çoktandır, haftada iki maç oynuyor; bir süre daha oynayacak.  Futbolcular, kimileri zaman zaman dinlense de, bu maçların sıkıntısını, yorgunluğunu üzerinde atamıyor.

“Kulvar”lardan biri, Spor Toto Süper Lig Şampiyonluğu bitti sayılır.

Şimdi gözler, kupalara çevrildi.

Haftaya perşembe, UEFA Avrupa Ligi’nde Benfica maçı var. Bu maçtan alınacak iyi bir sonuç, Spor Toto Süper Lig’de "zirve"den uzaklaşmayı bir ölçüde hafifletebilir.

 

http://www.facebook.com/turgutcelik

https://twitter.com/#!/turgutcelik

turgutc@ttmail.com



 

 
Toplam blog
: 2458
: 2418
Kayıt tarihi
: 10.11.08
 
 

24 Kasım 1944'te İspir'de doğdum. Ankara Kurtuluş Lisesi'ni, Dil ve Tarih - Coğrafya Fakültesi Tü..