Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Nisan '13

 
Kategori
Futbol
 

Kocaman'ın inadı ligin sonucunu belirledi (Gençlerbirliği 2-0 Fenerbahçe)

Kocaman'ın inadı ligin sonucunu belirledi (Gençlerbirliği 2-0 Fenerbahçe)
 

Fenerbahçe; Ankara'da Gençlerbirliği'ne 2-0 yenilerek liderle puan farkını koruyamadı ve Şampiyonluk şansını hemen hemen yitirdi.

Gençlerbirliği: Ramazan, Cem, Aykut, Ahmet, Tosic, Tomic (Jimmy) (Kerim), Azofeifa, Özgür, Petrovic, Zec, Vleminckx

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Yobo, Egemen, Ziegler (Mehmet Topuz), Meireles, Cristian (Sow), Salih, Kuyt, Caner, Webo (Krasic)

Fenerbahçe'de Sow'un yokluğu, bir kaç maçtır eskiye dönüşü, eziyet dolu 90 dakikaları tekrar yaşamamıza neden olmuştu. Çünkü Webo, ileride tek başına hiçbir etkinliğe sahip değil.

Aslında Fenerbahçe'nin tek forvet anlayışı, ileride kim olursa olsun akla mantığa uygun değil. Defalarca denendi, görüldü. Ancak nedense görmesi gereken gözler görmedi, çıkarılması gereken dersler bir türlü çıkarılmadı.

Tıpkı, sahada kaldığı süre boyunca gezinip duran Cristian'ın etkisizliğinden ders alınmadığı ya da ceza sahasında rakiplere refakat eden stoperlere çare bulunamadığı gibi.

Fenerbahçe, Ankara'daki mücadeleye klasik al gülüm ver gülüm anlayışı ile başladı. Orta alandaki bu ağır aksak yan paslarla oyun hakimiyetini kurdum düşüncesindeyken, henüz 5. dakikada ilk köşe atışı, ilk pozisyonda kalesinde golü gördü.

Gençlerbirliği'nin kullandığı köşe atışında, ceza sahası içerisindeki Fenerbahçeli futbolcuların şaşkın bakışları arasında topa yükselen Aykut Demir, takımını öne geçiren golü attı. (0-1)

Bu dakikadan itibaren Fenerbahçe şuursuz ve panik ataklarla gol bulma çabasına girişti. Sezon boyunca çok sayıda maçta yaşandığı üzere, Fenerbahçe'yi harekete geçiren yine kalede görülen bir gol oldu. Kocaman ise harekete geçmek için 2. golü bekledi.

Ancak Salih ve Caner'in çabalarıyla girilen pozisyonlara rağmen, beklenen gol bir türlü gelmedi. Gençlerbirliği kalecisinin bu ataklarda takımı adına gösterdiği olumlu performansın da etkisi büyüktü.

Webo; ileri uçta yalnız oynadığı süre boyunca rakip stoperler arasında ayakta kalmakta güçlük çekti. Aslında bu durum hiç de sürpriz sayılmazdı. Aykut Kocaman'ın gereksiz inadı nedeniyle, Webo'nun 57 dakika boyunca düşüp kalkmasını izlemek zorunda kaldık.

Fenerbahçe gol bulamadıkça geride açık alanlar bıraktı. Kontra atak oyununu iyi oynayan ev sahibi ekibin, Tomic'in sürati ile kazandığı fırsatlar neyse ki gole dönüşmedi derken, 41. dakikada arka direğe ortaladığı topu Vleminckx ağlara gönderdi. (0-2)

Bu pozisyonda da ne ortayı yapan oyuncuya Meireles'in, ne de golü atan oyuncuya Yobo ve Gökhan'ın müdahalesi vardı. Her iki golde de Fenerbahçeli oyuncular pozisyonları sadece seyrettiler.

Fenerbahçe'nin ceza sahasına yapılan ortalara kafa vuracak ve topu geriden oyuna sokacak uzun boylu bir stopere ihtiyacı var. İhtiyacı olmayan oyuncuların başında ise Cristian geliyor. 

Fenerbahçe; UEFA Kupası Yarı Final maçı öncesi, ligdeki şampiyonluk şansını hemen hemen yitirdi. Yani şimdilik evdeki bulgurdan olduk sayılır, Umalım ki Dimyat'tan da eli boş dönmeyelim.

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..