- Kategori
- Yemek - Mutfak
Gevrek paçanga

MALZEME
2 ad yufka
350 gr. Kaşar peyniri
150 gram permasan peyniri
150 gr. Pastırma
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı galeta unu
1 yemek kaşığı susam
HAZIRLANIŞI
Süt, 1 yumurta ve zeytinyağını çırparak karıştıralım.
Ayrı bir kabın içinde; galeta, susam ve 100 gr. Rendelenmiş permasan peynirini harmanlayalım.
Diğer yumurtayı da geniş bir tabağın içinde çırpalım
Her yufkayı 4’e bölelim
Her parçanın üzerine sütlü karışımı fırça ile sürelim.
Geniş tarafına rendelenmiş kaşar ve pastırma dilimleri koyarak enli şekilde saralım.
Önce yumurtaya sonra galeta karışımına bulayarak tavada kızgın sıvı yağda kısık ateşte kızartalım.
Bu tarzda hazırlanan paçanga biraz gevrek olacağından, daha yumuşak olmasını arzu eden, yumurta ve galeta karışımına bulamadan kızartabilir ve kızartma işi bittikten sonra üzerine rendelenmiş kaşar serperek mikrodalga fırında eritilebilir.
Afiyet olsun.