- Kategori
- Yemek - Mutfak
Külah börek

KÜLAH BÖREK
İkişer adet haşlanmış patates ve havucu ve de 150 gram kadar taze kaşarı rendeleyip bir kaba alalım. Maydanoz ve dereotunu kıyalım tuz ve karabiber ekleyerek karıştıralım. 3 su bardağı una 1 su bardağı süt bir fincan sıvı yağ, bir yumurta, bir paket kabartma tozu ve çay kaşığı ile tuz koyup yoğuralım. Tezgaha un serperek yeniden yoğuralım. Hamur ele yapışmayacak şekilde fazla sert olmayan bir hamur olacak.
Hamuru iki eşit parçaya ayırıp merdane ile incelterek kare gibi açalım.
Dörde böldükten sonra tekrar köşelerden ikiye bölerek üçgenler elde edelim. Ortasına uzunlamasına harcı koyup külah şeklinde bastırarak kapatalım. Tavada bol kızgın yağda kızartalım. Peçete üzerine alıp fazla yağını süzdürüp servis yapalım. Şayet hamur açmak zorunuza gidecek olursa hazır milföy hamuru da kullanabilirsiniz. Ama kendi el emeğiniz olacak hamurla hazırlayacağınız böreğin lezzeti bir başka olacaktır. Afiyet olsun.
Hamuru iki eşit parçaya ayırıp merdane ile incelterek kare gibi açalım.
Dörde böldükten sonra tekrar köşelerden ikiye bölerek üçgenler elde edelim. Ortasına uzunlamasına harcı koyup külah şeklinde bastırarak kapatalım. Tavada bol kızgın yağda kızartalım. Peçete üzerine alıp fazla yağını süzdürüp servis yapalım. Şayet hamur açmak zorunuza gidecek olursa hazır milföy hamuru da kullanabilirsiniz. Ama kendi el emeğiniz olacak hamurla hazırlayacağınız böreğin lezzeti bir başka olacaktır. Afiyet olsun.