Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Şubat '22

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Gıdınız mı var?

Estetik boyun germe ameliyatı, gıdı olarak adlandırdığımız çene altı bölgesinin, yaşın ilerlemesiyle sarkmaya başlamasıyla kadınların ihtiyaç duyulan ameliyatlar arasında yer alır. Ayrıca gıdı bölgesi, aşırı kilonuz olmadığı halde yağın toplandığı ilk yer olduğundan kişinin daha yaşlı ve kilolu görünmesine sebep olur. Estetik boyun germe operasyonu tek başına olduğu gibi yüz germe operasyonuyla birlikte de uygulanabilir.

Nasıl hazırlanmalısınız?

Ameliyattan önce bir takım tahliller yapılarak genel sağlık durumunuz kontrol edilir. Boyun germe ameliyatı öncesi kanamayı arttırma ihtimali olan ilaçlar kullanılmaz. Sigara ve alkol kullanımı ameliyattan ez az 3 hafta önce kesilir. Ameliyat saatinden 6 saat önce hiçbir yeme içme işlemini sonlandırmalısınız.

Nasıl yapılır?

Boyun germe operasyonu genel anestezi altında yapılır ve yaklaşık 1 saat sürer. Boyun cildinin altında kan birikimini önlemek amacıyla dren yerleştirilir. Boyun ameliyatı sırasında çene altından da girişim yapılmışsa çene altına bandaj uygulanır. Boyun gerdirme ameliyatı tekniği için iki durum mevcuttur. Sadece derinin sarkması durumunda boyun cildi ve kaslarını ayırarak yukarıya doğru gerdirilir, iç dikişlerle sabitlenir. Sarkmaya sebep olan fazla deri alınır. Bu sayede kırışıklıklardan ve saklamalardan kurtulursunuz. Çenenizin duruşu belirginleşir, daha gergin daha genç bir boyun görünümü sağlanır. Boyun germe kesimi, kulak önünden başlayıp kulak arkasındaki saçlı deriye kadar uzatıldığı için dışarıdan bakıldığında görünür bir iz kalmaz. Eğer sarkmayla birlikte yağlanma da mevcutsa gıdı bölgesini de ayrıca düzeltmek gerekir. Çene ucunun hemen gerisinden 3 cm kesilerek gıdı bölgesindeki yağları liposuction yöntemiyle çıkartılır. Operasyon sonucunda boyun ile çene arasındaki mesafe uzar, kuğu gibi bir görünüme kavuşursunuz.

Dikkat edilmesi gerekenler?

Boyun germe ameliyatından 1 gün sonra genellikle hastaneden ayrılabilirsiniz. Boyun germe ameliyatı sonrası boyun bölgesinde gerginlik hissi, ağrı, morarma, ödem (şişlik) ve deri yüzeyinde uyuşukluk gibi durumlar olabilir. Bunların hepsi normaldir panik yapmamanız gerekir. Tavsiye edeceğimiz ilaçlarla bu sorunlarınız hemen kontrol altına alınır. Şişlikler kısa süre içinde hızla azalır, geri kalan ve dikkat çekecek kadar belirgin olmayan hafif şişliğin kaybolması ve cildin yüz üzerine tam olarak oturması yaklaşık 6 ay sürer. Ameliyat bölgesi olası morlukların geçmesi kişiden kişiye farklılık gösterse de bu süre yaklaşık 15 gündür. Güneşten mümkün olduğunca korunmanız, bunu yapamıyorsanız 30 faktörün üzerindeki koruma kremi kullanmanız gerekir.

Sevgiyle kalın.

Op. Dr. Güncel Öztürk

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.guncelozturk.com

 

 
Toplam blog
: 389
: 270
Kayıt tarihi
: 29.11.12
 
 

TIP EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul UZMANLIK EĞİTİMİ İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi..