Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mayıs '16

 
Kategori
Güncel
 

Giresun'da Terör, Topal Osman'ın Torunlarından Rövanş Arzusu Olabilir

Terörün Giresun’a Sıçramasının Topal Osman Rövanşı

Topal Osman’ı nasıl bilirsiniz bilmem, bilemem ama kendi malını mülkünü son kuruşuna kadar vatan savunmasında harcamaktan kaçınmayan bir kahraman yiğittir. Kendi öz evlatları ve akrabalarıyla kurduğu çete Türk ve Müslüman tebaaya Rumların verdiği zararların büyümesini önlediği gibi vatan savunmasında canla başla mücadele eden yiğittir.    

“Koçgiri”  ayaklanmasını bastıran, Sakarya Muharebesine beş bin yiğit hemşerisi ile katılan ve yüz kişi sağ olarak geri dönebilen kahraman şehrin kahraman evlatlarından biridir. Savaş bittikten sonra hemşerileriyle birlikte Atatürk’ün korumaları olmuş, şaibeli bir şekilde çıkan olaylarda teslim olmasına rağmen kendisini teslim alan Yüzbaşı tarafından sedyede yatar vaziyetteyken kafasına sıkılarak öldürülmüş, bedeninden kafası ayrılmış, birkaç gün sonra da vücudunda kafa olmadığı halde Ulus Meydanında tekrar idam edilmiştir. Ölü tekrar öldürülmüştür.

Küçücük bir yerleşim alanına sahip olan bu şirin Doğu Karadeniz şehri Ordu şehri ile birlikte en az yatırım alabilen şehirlerden olduğu için nüfuslarının birçoğunu kaybetmiş, İstanbul’da yapılan bir ankete göre halen İstanbul’daki göçmenler arasında 1.sırada Sivaslılar varken 2.sırada Orduluların bulunması, Giresun’un ise Ordu’dan da daha küçük bir şehir olarak kalması Cumhuriyet döneminde sıfır yatırım alabildiklerinden olsa gerek. 

Birinci Dünya Savaşı öncesinde, Balkan Savaşları sırasında karışan bölgede Rum çeteler, Pontus Rum Devleti kurmak üzere harekete geçerler. Bir nevi Türk ve Müslüman kırımı faaliyeti olarak adlandırabilecek bir katliam hareketine girişirler. Özellikle, Samsun’un Çarşamba, Terme, Bafra Alaçam ilçelerinde beş binin üzerinde Türk köyünü yağmalar ve binlerce insanı kadın, çocuk,yaşlı, genç demeden katlederler. Tabi ki, bu soysuzlara İngilizlerin sonsuz destek verdiğini olayların gerçek sorumlu ve azdırıcılarının İngilizler olduğunu unutmayalım.

Giresun ve Topal Osman hakkında anlatılacak çok şey var. Konuyu fazlaca uzatmadan eğer ki, doğrudan Giresun’da tekrar canlandırıyor ve Giresun’da eylemlere girişiyorsa bu eylemlerin yayılmaya çalışacağı, özellikle Giresun ve Ordu kırsallarında yeniden hayat bulmaya çalışacağı düşünülebilir. Bölge teröristlerin saklanması için son derece elverişli imkânlar sağlamaktadır. Bu bölgelerde diğer bölgelerde olduğu gibi yerli halktan rehberler vasıtasıyla doğumu gerçekleştirilmeden yok edilmelidir. 

Gerçi devlet; hiyerarşi demek, çoğunlukla da yavaşlık demek. Emir gelecek de harekete geçilecek de, derken işler bölgeyi bölgenin derin tarihini bilmeyen yöneticiler emrinde facialar yaşayabilir.  Bu bölgelere sızacak terör örgütlerini çıkarmak yerli halkın desteği olmazsa neredeyse imkânsızdır. Aynı zamanda kırsalda nüfus oldukça seyrelmiş, “milletin efendisi olan köylü yeterince aşağılandığından ve toplum kesimlerinden oldukça saygı gördüğünden, köylülere kızların güzelleri vardığından!” köylü kentli olmaya karar vermiş ve köyler boştur. Yaylalar boştur. Bu bölgedeki hareketlenme özellikle de Giresun’un hedef alınması Topal Osman ve onun ekibinin torunlarına saldırı, rövanş hazırlığı olabilir çok dikkatli olmak lazım... 

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..