Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ocak '11

 
Kategori
Blog
 

Gitmek, çözüm mü?

Gitmek, çözüm mü?
 

resim internetten


Yüzyıllar önce Anadolu'ya gelmiş yerleşmiş olan ''Kahramanoğulları'na mensup anne tarafım, Kafkaslara yerleşmiş ''Çerkes'' baba tarafım, iki ailenin yolları İstanbul'da kesişmiş, 1912'de burada dünyaya gelmişler. 

Ben burada doğmuşum, çocuklarım burada doğmuş, ömürlerimizi bu topraklarda haşır neşir olarak idame ettirmişiz ve ettireceğiz. Hepimizin bu topraklarda, bir geçmişi, bir hikayesi vardır. Kader birliği etmişiz, sevinçlerimizi, hüzünlerimizi paylaşmışız dolayısıyle burayı vatan kabul etmişiz. 

İnsan vatanına küser mi? Vatanını terk eder mi? 

Et tırnaktan ayrılamayacağına göre, çok hayati ve mücbir sebeplerden dolayı ülkeyi geçici olarak terk edebilirsiniz. Bilirsiniz ki kökleriniz buradadır, her daim hasretini çekersiniz. 

Sosyal ve siyasi olgulardan ötürü ortaya çıkan iletişim yetersizliğini bahane ederek ülkeyi terk etmeyi istemek niye? 

Dünyaca ünlü piyanistimiz Fazıl Say, İdil Biret'in Topkapı Saray'ında verdiği konser sırasında yaşanan olaylar üzerine tepki vererek ''Çok üzüntü verici, çok vahimdir'' dedi, ''ileride Türkiye'den ayrılmayı düşünüyorum'' bu sözler haftalarca gündemde kaldı ve tartışıldı. 

''Haydi Gel Bizimle Ol'' proğramında, Aysun Kayacı babasıyla arasındaki problemlerden dolayı, ''Bu ülke'yi terkedeceğim, ABD'ye yerleşeceğim'' sözü polemiklere konu oldu. 

(MB) ailesi yazarları arasında da, polemiklere, kırgınlıklara, küslüklere şahit oluyoruz. Bazı akadaşlarımız hakarete maruz kaldıklarını söyleyerek bir daha (MB) de yazmama kararı aldıklarına okuyoruz. 

Gitmek veya yazmamak bir çözüm müdür? Belki işin kolay tarafı olarak şahsa münhasır bir çözüm kabul edebilirsiniz. 

Fakat, tüm bu olaylara baktığımızda iletişim noksanlığını ve eksikliğini görüyoruz, kendi düşünce ve fikirlerimizi tek doğru kabul ediyoruz, karşımızdaki insanların fikir düşünce ve duygularına saygı göstermiyoruz. Hal böyle olunca, insanlar arasında iletişimden söz etmek ve iletişim kurmak mümkün olmuyor. 

Muhatap olduğumuz kişileri devamlı eleştirirsek, yargılarsak ve suçlarsak, o kişiyi anlamamış olduğumuzu, dolayısıyle kendisinin haksızlığa uğradığını düşünecektir. Ve iletişimi kesecektir. 

Önemli olan; Birbirimizi anlayabilmektir. Bunun içinde öncelikle saygı ve hoşgörüye önem vermeliyiz. Fikirlere çok yönlü bakabilme becerisini göstermemiz ve karşımızdaki insana değer vermemiz lazımdır. 

 

 

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 465
: 1550
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Çevreye saygı, insanlık görevi olarak algılanmalıdır. Bankacılık ve finans yöneticiliği  uğraşım ..