Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Gizemli Hint mutfağının Taksim’deki temsilcisi-Musafir

Gizemli Hint mutfağının Taksim’deki temsilcisi-Musafir
 

Son yıllarda Talimhane’de bir kabuk değişimine şahit oluyoruz. 2000’lerin başında Habitat toplantılarıyla trafiğe kapatılan bu bölgede yedek parça dükkânların yerini lüks oteller almaya başlayınca birbirinden kaliteli restoranlar bir bir açılmaya başladı. Musafir Hint mutfağı severlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir adres.

Hint böreği Samosa ile başlıyorum. Bezelye, patatesli Samosa’yı dört farklı sosla (mango, nane, acı, hint cacığı) sunuyorlar. Börek çıtır, sosların hiçbiri hazır değil, hepsi bir birinden leziz ama bir tercih yapmak gerekirse böreğe en çok Hint cacığı yakışıyor. Yemeğe acılı mercimek gevreği Papad ile başlamak Hintlilerin vazgeçemediği bir alışkanlık. Papad Hindistan’dan hazır geldiği için o kadar ilgimi çekmiyor.

Sıradaki yemek ise Hint mutfağına İran’dan miras kalan lamb biryani.Kuzu etini pirinçle birlikte demleyerek yapmışlar, safranlı, tereyağlı enfes bir pilav.

Biryaniden sonra Hint muftağının lezzeti dillere destan tandırları ve körileri sofraya teşrif ediyor.Doğu’nun gizemli ülkesi Hindistan’ın, baharatlara dayalı bir mutfağı var. Siyah kimyon ve hardal taneleri, tarçın çubukları ve zencefil sık kullanılan baharlardan birkaçı.

Keşmir usulu Lamb Royan Josh daha az baharatlı, rezeneli ve baharatlı pirzola lamb Chops Masala lezzetli ama en çok kişniş, zencefilli Lamb Kadai’yi hafızada iz bırakan bir lezzet.

Hindistan’ın mangosu meşhurmuş, Mango lassi diye mango püreli, şeker, yoğurtlu entrasan bir milkshakeleri var. Yemeklerin yanında ısmarlayın, pişman olmazsınız. Kaju fıstığı, badem ezmesi, zencefilli butter chicken ve chicken tikka masala tavuk severlerin emrine amade. Nan hamuruna süt ve tereyağı eklemişler, lezzetli, odunla olsa, market tereyağının yerine daha kaliteli bir tereyağı bulsalar şahane olur.

Rasmalai ilginç bir tatlıyla yemeği noktalıyorum. Hindistan’da sadece Rasmalai yapan dükkânlar varmış. Doğal bir sütten peynir yapıp, kakule ile tatlandırılmış peynir toplarını üzerine süt fıstık eklerek sunuyorlar, hafif, güzel bir tatlı.

Musafirde fiyatlar el yakmıyor. Ana yemeklerin fiyatları 15-25 TL. arası değişiyor Doğu’nun gizemli ülkesi Hindistan lezzetlerini keşfetmek için Musafir’e gidilmeye değer.Diğer yemek yazılarımı http://sevdigimrestoranlar.blogspot.com/ 'dan okuyabilirsiniz.

,Musafir: 0212 235 27 41

 

 
Toplam blog
: 45
: 1685
Kayıt tarihi
: 01.06.12
 
 

Boğaziçi kimya mühendisliği, Bilgi MBA mezunuyum, ilaç sektöründe çalışıyorum. Boş zamanlarımda g..