- Kategori
- Yemek - Mutfak
Minik susamlı simit

Minik susamlı simitler, diğer adı da kandil simidi. Kandil günleri özellikle evlerde yapılır, yakın komşuya da verilir.
Akşam çaylarında veya beş çaylarındaki minik atıştırmalıklar yani susamlı minik simitler..
Yapılışı son derece kolay, pratik, ekonomik ve ağız tadımızın, kandil günlerimizin baştacıdır minik susamlı simitler.
Malzemeler:
1 yumurta (sarısı içine, akı üstüne),
1 çay bardağı sıvı yağ, 125 gram katı margarin veya tereyağ,
3 çorba kaşığı yoğurt, 2 çay kaşığı karbonat,
1 kaşık suyu veya 1 çorba kaşığı sirke,
1, 5 tatlı kaşığı tuz, 2 tatlı kaşığı toz şeker,
Aldığı kadar un
Yapılışı: 1 yumurta sarısı, tuz ve şeker ile iyice çırpılır. Sırayla yoğurt, katı margarin, limon suyu veya sirkeyle kabartılmış karbonat veya kabartma tozu, un ilave edilir.
Katı bir hamur elde edince sıvı yağ ilave edilir, yağ hamura iyice yedirilir. Hamur ufak parçalara ayrılıp simit şekli verilir.
Bu ufak parçalar ayrı bir tabakta duran yumurta akına batırılır, Yağlanmış tepsiye dizilir ve üstüne bol susam dökülür.en az 200 derecelik hızlı hararetli fırında pişirilir.
PÜF NOKTASI: Yumurta akını çatalla iyice çırparak hacmini büyütürüz.
Afiyet olsun, sevgiyle kalın.
Sibel Koçarslan