- Kategori
- Yemek - Mutfak
PASTIRMALI SOĞAN PİDESİ

PASTIRMALI SOĞAN PİDESİ
PASTIRMALI SOĞAN PİDESİ
HAMURU İÇİN MALZEMELERİ VE HAZIRLANMASI
450 gr un
220 ml su
50 gr tereyağı
1 küçük paket kuru maya ya da yarım yaş maya
1 tutam tuz
1 tutan şeker
Malzemeleri karıştırma kabında kararak hamuru yapalım ve 30 dakika mayalanmaya bırakalım.
İÇ MALZEMELERİ VE HAZIRLANMASI
1 kg soğan
1 diş sarımsak
200 gr. Dilimlenmiş pastırma
250 gr krema
6 yumurta
Yarım demet maydanoz
250 gr. Krem peynir
Tuz, karabiber, pul biber
300 gr rendelenmiş kaşar peyniri
1 kg soğanı jülyen doğrayalım ve az sıvı yağ ile tavada karamelize edelim.
200 gram pastırmayı küçük parçalar halinde kesip soğanın içine ilave ederek bir kaç dakika sote edelim.
250 gr krema, 6 yumurta 1 paket krem peynir, tuz, karabiber ve pul biberi çırpalım.
Karışımı soğan ile karıştıralım ve son olarak kıyılmış maydanozu ilave ederek harmanlayalım.
Hamuru yağlı kağıt üzerinde açalım ve fırın tepsisine alıp, soğan karışımını üzerine yayalım ve bol kaşar peyniri serperek 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika pişirelim.
Dilimleyerek sıcak olarak servis yapalım.