- Kategori
- Yemek - Mutfak
cevizli şeftali katmerim

CEVİZLİ ŞEFTALİ KATMERİM
MALZEMELER
4 adet şeftali( ya da mevsim meyvası elma, armut olabilir)
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı bal
1 yemek kaşığı esmer şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı dolusu sarı üzüm
2 yemek kaşığı dolusu yaban mersini
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 yemek kaşığı galeta unu
2 yemek kaşığı esmer şeker
1 adet yumurta
Yeterince pudra şekeri
12 yaprak milföy hamuru
HAZIRLANMASI
Şeftaliyi soyup dilimleyelim ve un, bal, esmer şeker, sarı üzüm, yaban mersini ve tarçın ile derin bir kapta harmanlayalım.
Ayrı bir kapta, ceviz, galeta unu ve şekeri harmanlayalım.
Tezgaha un serpip, milföy hamurlarını 4x3 olarak kenarları üst üste gelecek şekilde yan yana dizelim ve üzerine de un serperek merdane ile düzleyelim.
Yumurtayı 1 yemek kaşığı su ile incelterek çırpalım ve açtığımız hamurun üzerine sürelim.
Önce ceviz karışımını hamurun üzerine yarısına kadar yayalım.
Meyve karışımını da cevizlerin üzerine hamurun baş kısmına koyup saralım.
Üzerine bıçakla verevine kesikler atalım ve kalan yumurtayı sürerek 220 derecede ısıtılmış fırında 35 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim ve çıkartınca üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun