- Kategori
- Yemek - Mutfak
Susamlı açma tarifi
Malzemeler:
2 yumurta (sarıları üstüne sürülecek beyazları hamurun içine)
1 paket margarin veya tereyağı
1 su bardağı süt veya yoğurt)
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı kuru maya(1 bardak ılık suda eritilecek)
alabildiği kadar un
1 tatlı kaşığı mahlep- arzuya göre
Susam ve çörek otu
Yapılışı:
Maya ılık suda eritildikten sonra içine süt veya yoğurt, toz şeker, tuz, mahlep, yumurta akları, un ve yağ koyularak hamur yoğurulur ve bir saat dinlendirilir. Daha sonra hamura simit şekli verilerek üzerine yumurta sarısı sürülür ve susamları serpilerek ısı derecesi en az 200 derecelik fırında pişirilir.
Afiyet olsun, sevgiyle kalın.
Sibel Koçarslan