- Kategori
- Yemek - Mutfak
FIRINDA PERDE TAVUK

FIRNDA PERDE TAVUK
FIRINDA PERDE TAVUK
Yarım kilo tavuk kuşbaşı
2 adet yufka ya da 1 paket milföy hamuru
1 adet kuru soğan
2-3 diş sarımsak
2 adet biber
1 adet domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
ve 1 tatlı kaşığı tuz
sos için; 1,5 su bardağı süt
çeyrek paket margarin
2 çorba kaşığı un
Tuz
100 gr. Rendelenmiş taze kaşar
Bir parça yumuşak tereyağı
Tavuğu zeytinyağı ve sebzeler ile sote olarak suyunu çektirerek pişirelim.
Margarin, un, süt ve kaşar ile beşamel sosumuzu hazırlayıp, tavuk sote ile birleştirip soğumaya bırakalım.
Isıya Dayanıklı derin bir cam kaseyi tereyağı le iyice yağlayalım ve iç çeperine bademleri yapıştıralım.
İki Yufkayı aralarını sıvı yağ ile yağlayıp, kabın kenarlarından taşacak şekilde yerleştirelim ve soğuyan tavuk soteyi boşaltalım.
Kenarlardan taşan yufkaları üzerine kapatalım. Kalan margarini eriterek üzerine sürelim ve 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirelim.
Fırından çıkınca 5 dakika kadar dinlendirip ters çevirerek servis kabına alarak servis yapalım.
Afiyet olsun.