- Kategori
- Yemek - Mutfak
Elmalı çörek

Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt,
1 çay bardağı sıvı yağ ve 125 gram eritilmiş margarin
Yeterince un (hamur ele yapışmayacak), 1 su bardağı pudra şekeri, 1 su bardağı toz şekeri, 2 çay kaşığı karbonat,
3 veya 4 tane rendelenmiş elma ve 1 tatlı kaşığı tarçın
YAPILIŞI: Yoğurdu karbonatla kabartın içine pudra şekeri, yağ ve un ilave ederek yoğurun, hamur ele yapışmayacak kıvamda olacak . Hamuru biraz dinlendirin.
Daha sonra rendelenmiş elmaları 1 su bardağı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tarçın ve biraz su ilavesiyle yumuşayıcaya kadar pişirin
Hamurdan yuvarlak parçalar koparıp, elimizde yuvarlayarak yayarız ve içine pişmiş elma rendelerini koyup resimde görüldüğü gibi şekil veririz.
Altı yağlanmış bir tepsiye koyup 200 derecede üstü pembeleşinceye kadar pişiririz ve kurabiyeler soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperiz.
Sağlıklı ve mutlu kalın.
Sibel Koçarslan