- Kategori
- Yemek - Mutfak
Gliko (Bulgurlu kolay köfte)
GLİKO (BULGURLU KOLAY KÖFTE) GÖRSEL NETTEN ALINTI
Çok çabuk yapılan bu köfte yağda kızarmadığı için hazmı da kolaydır. ET ve sebze yemeklerinin yanında sunulur. Erzurum yöresinde Gliko adı verilir, rahmetli anneciğim yemek yerine gliko yapardı. Ankara’da bayanlar 5 çayında sunuyorlar.
YAPILIŞI
1 kâse ince bulgur yıkanır, 1 kâse sıcak suda bekletilir ve iyice yumuşatılır. Soğuyunca içine 2 yumurta akı, 1 kaşık un, ı kaşık nişasta isteye bağlı tuz ve karabiber, kimyon, acı kırmızıbiber, rendelenmiş 1soğan konur. İyice yoğrulur. El ıslatılarak uzun köfteler yapılır. Hafif tuzlu sıcak suda haşlandıktan sonra kevgirle süzülüp servis tabağına alınır. Üzerine acılı yağda kızdırılmış salca veya domates sosu dökülür. Onun üstüne sarımsaklı yoğurt ilave edilir. Servis yapılır. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ