Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Eylül '10

 
Kategori
Futbol
 

Gogo iddaa dünyası- 2

Gogo iddaa dünyası- 2
 

İDDAA LOGOSU İDDAA.COM DAN ALINMIŞTIR


Bugün gene bir futbol günü. Futbolla yatıp kalkanlar için zevkli ve heyecanlı bir gün. Öncelikle dün yaptığım tahminlerin sonuçlarını açıklamakta fayda var. Dün de belirttiğim gibi bu bir oyun ve amaç her gün kazanmak değil. Sadece heyecanı yaşamak.

HERTHA BERLİN-KARLSRUHE 4-0 TAHMİN:ÜST ORAN:1, 55 TUTTU.

HANNOVER96 – W.BREMEN 4-1 TAHMİN:4-6 GOL ORAN:2, 05 TUTTU.

HOFFENHEIM-B.MUNIH 1-2 TAHMİN:HAN-2 ORAN:3, 55 YATTI.

BURNLEY-BOLTON 1-0 TAHMİN:2 ORAN:2, 40 YATTI.

TOTTENHAM-ARSENAL 1-1 TAHMİN:HAN-1 ORAN:4, 00 YATTI.

PETERBOROUGH-SWANSEA 1-3 TAHMİN:4-6 GOL ORAN:3, 15 TUTTU.

Görüldüğü gibi 6 maçın sadece 3 tanesini doğru tahmin edebilmişim. Bir de Bayern Münih’in galibiyetini bilmişim ancak fark atar diyerek yanılmışım.

Gelelim bugün sizler için seçtiklerime.

M.KODU:593 B.DORTMUND-K.SLAUTERN TAHMİN: HAN-1 ORAN:2, 20

M.KODU:594 FREIBURG-SCHALKE TAHMİN: 2 ORAN:2, 00

M.KODU:597 B.LEVERKUSEN-E.FRANKFURT TAHMİN: HAN-1 ORAN:2, 40

M.KODU:598 NÜRNBERG-STUTTGART TAHMİN: 4-6 GOL ORAN:2, 95

M.KODU:616 ASTON VİLLA-BLACKBURN TAHMİN: 4-6 GOL ORAN:2, 95

M.KODU:617 CHELSEA-NEWCASTLE UTD TAHMİN: 2-3 GOL ORAN:1, 95

1-B.DORTMUND-K.SLAUTERN: B.Dortmund lige hızlı başlayan takımlardan.İlk 4 haftada, sırasıyla Leverkusen, Stuttgart, Wolfsburg ve Schalke ile maç yaptılar. Sadece ilk hafta Leverkusen’e yenildiler.Bu sene Lech Poznan’dan transferleri R.Levandowski iyi bir golcü. Hafta sonu Schalke deplasmanında iyi bir oyun sonucunda galip geldiler ama biraz yorucu bir maç oldu. Ancak Dortmund’un kadrosu haftada iki maç yapmaya alışkın oyunculardan kurulu ve en önemlisi de rakiplerine oranla daha geniş bir kadroya sahipler.

Kaiserslautern ise hafta sonu Hoffenheim ile kendi evinde çok zorlu bir maç oynadı ve ciddi anlamda yoruldu. Hoffenheim için dün tahmin ettiklerim bugün de onlar için geçerli. Bu maçı çıkarmaları zor olacak oyuncuların. Çünkü haftada iki maç yapmaya alışkın değiller. Dortmund deplasmanında böyle bir zaman aralığında galibiyet hedefleri olmaz. Daha ziyade beraberliği düşünürler ve hafta sonu oynayacakları iç saha maçı olan ve nispeten daha kolay olan Hannover maçından 3 puan almayı hedefleyeceklerdir.

Dortmund golü erken bulursa, ki bence bulacak, farka gider. Tahminim bu yüzden Dortmund handikaplı kazanır.

2-FREIBURG-SCHALKE:Schalke lig tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yaptı. Oysa ki transfer döneminin en flaş takımlarından biriydi. Huntelaar, Raul Gonzales, Metzelder gibi ve daha bir çok önemli ismi kadrosuna dahil etti.Buna karşın ciddi diyebileceğimiz tek kaybı Rafinha. Felix Magath gibi kariyerli ve Bundesligayı çok iyi bilen bir hocaya sahipler.

Ben artık kazanmalarının zamanının geldiğini düşünüyorum. En azından yeni alınan oyuncuların artık birbirine alışmaya başladıklarının göstergesinin olacağı bir galibiyet alacaklarını düşünüyorum.

3-BAYER LEVERKUSEN – FRANKFURT: Leverkusen bu sene sahasında oynadığı iki maçta da taraftarlarını üzdü.Hele ilk kez seyircilerinin önüne çıktıkları maçta Gladbach’a 6-3 lük bir skorla yenildiler ki, 100 yılda bir bile zor olabilecek bir şeydi bu. İkinci maçlarında ise Nürnberg’in kapalı savunmasını bir türlü geçemediler ama cidden çok şanssızdılar da.

Bu açıdan bakınca artık seyircilerine bir galibiyet hediye etmelerinin zamanının geldiğini düşündüğümden Leverkusen’in bu akşam yumuşak bir oyun oynayan Franfurt’a karşı fark yapabileceğini düşünüyorum.

4-NÜRNBERG – STUTTGART: Nürnberg dış saha maçlarında katı savunma yapan bir takım. Bunda da başarılılar. Ancak iç saha maçlarında kendi seyircileri önünde doğal olarak galibiyet hedefledikleri için bu kadar sert savunma yapma imkanları olmuyor ve açılmak durumunda kalıyorlar.

Stuttgart ise ilginç bir takım. her şeyden önce gol yeme problemleri var. Gol atmakta da hiç sıkıntı çekmiyorlar. Hele kontrataklarda süratli oyuncuları olduğu için yağmur gibi gol atabiliyorlar. Eğer ilk yarıda gol olursa, bu maçın gol sayısının hızla artacağını düşünüyorum. Özellikle ilk golü Stuttgart bulursa bu maçta 4 gol barajı açılır. Ancak gol sayısının 6’yı geçmeyeceğini düşünüyorum.

5-ASTON VİLLA – BLACKBURN : Aston Villa sezon başında yaşadığı hoca şokunu Gerard Houllier ile çözdü. Bu hoca ile çıktıkları ilk maçta Bolton ile kendi sahalarında berabere kaldılar. Ancak Houllier tam bir kupa hocasıdır. Stratejik maçlarda takımını süratli ve açık oynatmaktan hiçbir zaman çekinmez. Kadrosu da buna müsait olduğu için ve özellikle Agbonlahor ‘a güvenip oynattığı için gol bulmakta zorlanmayacağını düşünüyorum.

Blackburn özellikle deplasmanlarda gol yemedikçe maç içerisinde direnci artan bir takım. Burada en önemli kilit ilk golü Aston Villanın bulması ve bu golün erken olması. Ben böyle olacağını düşünüyorum.Bu şartlarda da bu maçın gollü olacağını düşünüyorum. 4 gol barajının aşılabileceği bir başka maçda bu.

Bu iki takımın kupa maçlarında daha önce yaptıkları maçlarda alınan skorların bol gollü olduğunu görmek de bir başka kriter.

6-CHELSEA-NEWCASTLE UTD: Sezona fırtına gibi giren Chelsea’nin bu maçta biraz vites düşüreceğini düşünüyorum. Özellikle hafta sonu Manchester’a gidecek olmaları ve City ile zorlu bir deplasman maçı yapacak olmaları ve hemen bu maçın ardından da Şampiyonlar Liginde kendi evlerinde Marsilya ile maç yapacak olmaları kısaca sıkı bir trafiğin içine girecek olmaları hızlarını biraz olsun kesebilecekleri bir maç olduğunu düşündürüyor bana.

Hız kesmekten kastim de 3 golün üstüne çıkmayacaklarıdır. Yoksa galibiyetlerinden yana pek fazla bir kuşkum yok. Newcastle Utd. İse yeniden döndüğü Premier Lige hiç de fena sayılmayacak bir başlangıç yaptı. Kadrolarına Marsilya dan Ben Arfa’yı dahil ederek hücum hatlarını güçlendirmiş olsalarda bu maçtaki asıl hedeflerinin gol yemeden en azından bir beraberlikle maçı uzatmalara götürmek hatta mümkünse penaltılara kadar taışmak.

Bütün bunları üst üste koyduğumda, hele bir de bu iki takımın FA Cup ve bu kupadaki maçlarının skorlarına baktığımda 3 gol barajının hemen hemen hiç aşılmadığını gördüğüm için en uygun seçeneğin 2-3gol olduğunu düşünüyorum.

Herkese bol şans.

 
Toplam blog
: 85
: 1006
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1971 yılında Ankara'da doğdum. İzmir'de yaşıyorum. En büyük tutkum FutBol. Ve tabi ki Fut-Bol da bil..