Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '10

 
Kategori
Futbol
 

Gogo İddaa dünyası- 6

Başarısız geçen bir günün ardından rotayı bugüne çevirmenin zamanı geldi. İşte dünün sonuçları;

TAHMİN NO:001 TARİH:28/09/2010

M. KODU

TAKIMLAR

TAHMİN

ORAN

SKOR

SONUÇ

503

OREBRO – KALMAR

4-6 GOL

3, 05

1-0

0, 00

513

CARDIFF – CRYSTAL PALACE

HAN-1

2, 35

0-0

0, 00

515

DERBY COUNTY – MIDDLESBOROUGH

4-6 GOL

3, 15

3-1

3, 15

554

Q.P.RANGERS – MILLWALL

HAN-1

2, 55

0-0

0, 00

529

PETERBOROUGH – NOTTS COUNTY

4-6 GOL

2, 65

2-3

2, 65

507

BASEL – B.MUNIH

HAN-2

3, 75

1-2

0, 00

TOPLAM BAŞARILI ORAN: 8, 34

Bugün herşeyden önce Bursaspor’a başarılar dilemek istiyorum. Ancak sanırım sadece futbol şansı dilemem gerekiyor. Çünkü zaten Ertuğrul Sağlam asıl hedeflerinin lig olduğunu Valencia maçından sonra açıklamıştı.Aslında geçerli iki tane sebebi vardı. Birincisi Spor Toto Süper Lig şampiyonu önümüzdeki sene ve hatta ondan sonraki sene Şampiyonlar Ligine ön eleme oynamadan direkt katılacağı için bu sene oynayacakları maçları tecrübe olarak görüyor ve eğer hedeflerine ulaşırlar ve seneye gene şampiyon olurlarsa direkt katılacakları Şampiyonlar Liginde daha tecrübeli hala gelmiş olacaklar. Ayrıca bu açıklama futbolcular üzerindeki baskıyı o kadar hafifletmiş durumdaki oyuncular çok daha rahat top oynama şansına sahip olacaklar. Gelgelelim ben bu mantığı haklı da bulsam bu şekilde tecrübe kazanılmasının olanaksız olduğunu düşünüyorum. Çünkü hedefi olmayan bir oyuncu o arenada ne kadar maç yaparsa yapsın hedefli olma tecrübesi edinemez. Ayrıca Sağlam’ ın unuttuğu bir şey var ki, eğer puan ya da puanlar alamazlarsa Türkiye’nin UEFA Ülke Sıralamasındaki yeri gerilerse önümüzdeki senelerde lig şampiyonumuzu bu lige direkt olarak gönderemeyebiliriz de. Neyse gelelim bugünün maç tahminlerine

TAHMİN NO:002 TARİH:29/09/2010

M.KODU

TAKIMLAR

TAHMİN

ORAN

SKOR

SONUÇ

581

RUBIN KAZAN – BARCELONA

H2

2, 65

586

G.RANGERS - BURSASPOR

H1

3, 15

588

TOTTENHAM – TWENTE

4-6 GOL

2, 60

589

VALENCIA – MAN.UTD.

1

2, 40

585

PANATHINAIKOS – KOPENHAGEN

H1

3, 30

583

HAPOEL TEL AVIV – LYON

4-6 GOL

3, 60

RUBIN KAZAN – BARCELONA :

Barcelona geçen seneki belalısıyla oynuyor. Geçen sene yine aynı grupta eşleşen iki takımın mücadelesinde Rubin Kazan Nou Camp’ta 2-1 lik tarihi bir galibiyet alırken kendi sahasında da gol yemeden 0-0 berabere kalarak Barcelona ‘dan 5 puan çalmıştı. Rubin Kazan’ın Rusya Liginde bu seneki iç saha performansı bakıldığından mükemmel gözüküyor. Ancak iyi incelendiğinde içeride oynadığı maçların hemen hemen hepsi alt ve orta sıra takımlarıyla. Örneğin CSKA Moskova ile de kendi sahalarında oynamışlar ve yenilmişler. Daha henüz bu ligin kalburüstü takımlarından Zenith ve Spartak Moskova ile daha kendi sahalarında oynamamışlar. Bunun anlamı Rusya Ligi iç saha performansına bakarak Rubin kendi sahasında yenilmez demek pek de akıllıca bir yaklaşım olmasa gerek. Barcelona için ne denmesi lazım bilmiyorum ama, ezeli rakipleri Real Madrid’in sansasyonel hocası Mourinho bile bu takım için dünyanın en iyi takımı diyebiliyorsa fazla yorum yapmak çok da doğru olmaz. Eğer Barcelona en geç maçın bitimine 15 dakika kalana kadar yemeden bir gol bulursa kalan 15 dakikada bile fark atabileceğini düşünüyorum. Her şeyden önce karşılarında bugüne kadar hiç yenemedikleri bir takım var. Bu durumun oyuncular için iyi bir motivasyon kaynağı olacağını düşünüyorum. Ayrıca Rubin Kazan ‘ın transfer döneminde ciddi kayıpları olduğunu da unutmamakta fayda var. Messi büyük bir ihtimalle oynayacak. Barcelona ‘nın başka muhtemel bir eksiği de yok. Kurban Hocanın bu akşamüstü oynanacak maçta fazlasıyla tesbih döndüreceğinden en ufak bir şüphem yok.

GLASGOW RANGERS – BURSASPOR :

Yazımın girişinde de belirtmiştim. Ertuğrul Sağlam hedeflerinin bu lig olmadığını açıklayarak zaten bu maç hakkında herkese gerekli tüyoları vermiş bulunuyor. Ayrıca Rangers’ ın bu seneki müthiş performansı da buna eklenecek olursa Bursaspor’un tarihi olmasa da fark yemesi maalesef yüksek ihtimal. Herşeyden önce Glasgow Rangers henüz daha Bursaspor ‘un yeni girdiği yoldan gireli çok ama çok uzun seneler geçmiş. Ibrox Stadium ‘da bu kupada onlarca maç oynamış bir takım ve bu ligi çok iyi tanıyan ateşli bir taraftar topluluğu önünde işleri oldukça zor Bursasporlu oyuncuların. Kaldı ki hafta sonu önemli !!! bir Büyükşehir Belediye maçı var muhtemelen oyuncuların kafası orada olacak. En azından hocalarının kafasının orada olacağını kendi ağzından duyduk.

TOTTENHAM – TWENTE :

İnanılmaz geniş ve kaliteli bir kadroya sahip Tottenham ile, Hollanda futbolunun bir Adalı Teknik Direktör olan Steve Mc Laren ile parlayan yıldızı Twente’nin maçı çok zevkli geçeceğe benziyor. Her ne kadar Steve Mc Laren takımı bırakmış olsa da, kurduğu düzen Fransız hocaları ile de tıkır tıkır işliyor. Twente ‘nin en önemli handikapı asıl kalecilerinin sakat olması, daha da kötüsü yedek kalecilerinin çok tecrübesiz fe akıl almaz goller yiyen bir kaleci olması. Tottenham’ ın en önemli gol silahı Defoe sakat, ancak alternatifleri şu isimler; Peter Crouch, Pavlyuchenko, Robbie Keane, Gıovannı dos Santos. Real Madrid’den transferleri Van de Vaart ta artık takıma yavaş yavaş ısındığına göre Luka Modrıc, Kranjcar, Aaren Lennon ile birlikte nasıl bir hücum gücü yaratacaklarını siz düşünün. Fakat Tottenham’ın bir handikapı daha var ki o da hemen hemen bütün stoperlerinin sakat olması. Adı üstünde stoper olmazsa Marc Janko De Jong ya da Ruiz’i ve orta shadan hücuma inanılmaz katkılar yapan Theo Jannsen’i kim durduracak. Özellikle Marc Janko hakkında söylemek istediklerim var. Salzburg’ da gol makinesi olarak tanınan bu oyuncunun Avrupa Gol Krallığı var. Ancak henüz Twente’ ye uyum sağlayamadı. Zaten futbol otoriteleri tarafından esas merak edilen de bu oyuncunun büyük arenalarda da aynı performansı gösterip gösteremeyeceğiydi.Şimdi herkes bu sorunun cevabını yavaş yavaş buluyor. Sonuç olarak defansta sıkıntısı olan hücumda ise bol ve kuvvetli alternatifi olan iki takımın mücadelesinde çok gol olur.

VALENCIA – MANCHESTER UTD. :

Çok formda ve tam kadro Valencia ile çok ciddi eksikleri olan Manchester Utd. karşı karşıya gelecek. Normal şartlarda bu maçı çözmek çok zor olurdu. Ancak hafta sonu oynadıkları Bolton maçındaki zafiyetlerini gördüğüm Manchester’ ın Valencia ‘yı yenmesi bana göre çok zor. Hatta yenilmemek üzerine bir kurgu yapacağını düşünüyorum Sir Alex Ferguson’un. Fakat Van de Saar çok yaşlandı. 39 yaşında ve refleksleri ciddi anlamda zayıfladı. Evet bu ligin belki de en tecrübeli kalecisi ama Valencia gibi kaleyi gördüğünde her yerden isabetli ve hızlı şutlar çekebilen oyunculara sahip bir takım karşısında ben işinin çok zor olacağını düşünüyorum. Manchester muhtemelen orta sahayı ve defansı kalabalık tutarak maçı berabere bitirmek adına planlar yapacak. Kaldı ki İngiliz takımlarının klasik oyun planıdır bu deplasmanlarda. Beşiktaş’ın Liverpool ‘u yendiği, Fenerbahçe’ nin Chelsea ‘yi hem de Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde yendiği maçlardan ne demek istediğimi anlamanızın mümkün olacağını düşünüyorum. Manchester Utd da bu mentalitede oynayacak ve kontratak ile gol bulmaya çalışacak. Gelgelelim Rooney sakat. Berbatov hızlı bir oyuncu değil. Eğer bu planda Owen’e tercih ederse belki o bir şeyler yapabilir. Valencia gol bulduğu anda maçı alır. Çünkü Manchester’ in bu sahada bu kadroyla gol atması oldukça zor. Son bir istatistik Manchester Utd İspanya da oynadığı 18 maçta sadece 1 galibiyet almış. 9 maçta da sahadan mağlup ayrılmış. Not edilmesi gereken bir istatistik. En önemli gösterge ise eğer Valencia bu maçı alırsa gruptaki en önemli rakibine 6 puan fark atmış olacak.

PANATHINAIKOS – FC KOPENHAGEN :

Pana ‘nın bu sene ciddi bir kadrosu olduğunu söylemekte fayda var. Hücum hattında Govou ve Cisse, orta sahada tecrübeli oyuncu Gilberto Silva, Sebastian Leto ve R.Santander den gelen Louıs Garcia ve daha yazmadığım birkaç kaliteli oyuncu daha. Sadece kadro kalitesine ve tecrübeye bakarak bu maçı Pana’ nın farklı alması gerektiğini tahmin etmek zor olmamalı. Kopenhag Danimarka liginde harikalar yaratıyor olsa da, deplasmanda Norveç temsilcisi Rosenborg’a yenildiklerini unutmamak lazım. Pana Şampiyonlar Ligi tecrübesi ile de bu maçı farklı kazanır. En azından Nou Campta eksi dörte inen averajlarını yükseltmek için ve tabi ki incinen gururlarını da düzeltmek için saldıracaklardır.

HAPOEL TEL AVIV – OLYMPIC LYON :

Fransa ‘da Lyon saltanatı son iki yıldır ciddi şekilde sallanıyor. Aynı Osmanlı İmparatorluğunun hasta adam dönemi gibi. Saltanat Döneminde Şampiyonlar Liginde Yarı Finalden öteye gidememiş olmaları da baya üzücü onlar adına. Fakar gerçek şu ki Lyon efsanesi bir müddet sessizliğe gömülecek. Sanırım son başarıları da geçen seneki Şampiyonlar Ligi Yarı finali olacak. Bu yazdıklarımdan Lyon bu akşam kaybeder anlamı çıkmasın. Hatta kazanabilir de. Ancak rakibinin form durumundaki problemin farkında olan Hapoel taraftarlarına tarihi bir an yaşatmak adına hücum edecektir. Bu durum da, form durumu ne olursa olsun gayet tecrübeli bir takım olan Lyon’un gol bulmasını da kolaylaştıracaktır diye düşünüyorum. Ancak Lyon’un gol yeme problemi olduğunu da hesaba katarsak ben gollü bir maç beklediğimi belirtmek istiyorum. Belki Lyon 4-0 kazanır Belki 2-2 biter belki 3-1 Hapoel kazanır. Yani kazananı önceden zor tahmin edilebilecek ama gollü bir maç bekliyorum.

Herkese bol şanslar.

 
Toplam blog
: 85
: 1006
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

1971 yılında Ankara'da doğdum. İzmir'de yaşıyorum. En büyük tutkum FutBol. Ve tabi ki Fut-Bol da bil..