Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '07

 
Kategori
Bilgisayar
 

Google' dan Picasa, resimlerinize kolayca erişin..!

Google' dan Picasa, resimlerinize kolayca erişin..!
 

Bilgisayar ortamında sakladığınız resimler üzerinde ne tür işlemler yapıyorsunuz? Benim gibi sizler de standart bilgisayar kullanıcıları iseniz herkesin yaptığından çok da farklı şeyler değil. Dijital fotoğraf makinasından aktarılan fotoğrafları gruplama, albüm yapma, bazen oluşan kırmızı göz etkilerini veya benzeri sorunları program yoluyla giderme vb.. gibi şeyler.

Aslında bu tür beklentiler için öyle Adobe Photoshop gibi gelişmiş araçları kullanmak hem sizi hem de bilgisayarınızı anlamsız yere yoracaktır. Bunun yerine ACDSee gibi daha alt seviyeli programlarla da bizim beklentilerimiz karşılanabilir. Ancak birkaç gün önce aldığım harici disk ünitesinin içinden çıkan CD' de rastladığım Google Picasa resim görüntüleme programı basit kullanımı, hoş işlevleri ve insan canlısı arayüzüyle beni oldukça etkiledi. Artık fotoğraflarıma gözatmak için Picasa' yı kullanıyorum. Programın:

-Oluşturduğunuz resim kolleksiyonlarını şifreleme,

-Güncel resime bakılırken üst kısımda film şeridi gibi önceki ve sonraki birkaç resmi gösterme,

-Albüm oluşturma

-Resimlere puan verebilme

vb.. pek çok güzel özellikleri var. Bunların çoğunluğu bildik şeyler olmakla beraber arayüzünün insan canlısı olması ve pratik kullanımı pek birçok kullanıcının tercihine neden olacak diye düşünüyorum. Programın ücretsiz olduğunu söylememde de fayda var. Aşağıdaki yoldan programı indirmeniz mümkün. Türkçe dil desteğini de vermesi diğer güzel bir özellik.

http://picasa.google.com/download/

Hoşcakalın..!

 
Toplam blog
: 410
: 3283
Kayıt tarihi
: 13.04.06
 
 

Bilgisayar, elektronik, internet alanındaki son gelişmeler. Tüketici elektroniğindeki trendler. Otom..