Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Sabiha Rana Melekler Yüreğinizden Öpsün

http://blog.milliyet.com.tr/sabiharana

05 Ağustos '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Google dengeli koca arıyorum?

Google dengeli koca arıyorum?
 

Sevgili Gelin Adaylarına!

Kötü kaynaklardan edindiğim bilgilere göre, ''google'de koca'' arıyor muşsunuz?

Peki sizler, kadın ruhundan anlayan bir eşiniz, ''kocanız'' olsun istemez misiniz?

- Kim istemez ki?
- Ben isterim mesela.
- Ayy şekerim çok hoşsun. Nasıl bulunacak bu koca?
- Aaa ne var bunda ayol. Onuda ''google'' soralım sonuçta.
- Duygularınız ve aklınızla kızlar. Google'da daha fazla mesai yapmadan hemen geçelim şu bizim ''dengeli koca bulma'' mevzuna.

Kadınca halimle görüp duyduklarımdam yola çıkarak diyorum ki!

Bir erkek çocukluğundan itibaren annesinin yakın ilgisi ve sevgisiyle yetişmiş ve büyümüşse kesinlikle o yetişmiş olduğu ortamın etkisinde kalmıştır. Ama bu demek değildir ki bu çok kötü bir şeydir..

Sanılanın aksine bu erkeğimiz aileye ve ailevi değerlere gerçekten de önem veren, aileyi koruyan ve özellikle de duygusal açıdan diğer erkeklere göre, onların davranışlarıyla biraz çatışsa da bu tutumlarından dolayı, kimseye ciddi bir anlamda zarar vermezler..

Onların ebeveynleri ile, özellikle anneleri ile, ''arası açılamayan'' bağları olmasını hiç yadırgamıyalım..

Bu demek oluyor ki böyle duygularda seyreden erkekler, kadının o hassas yapısını, ruhunun inceliğini daha çabuk algılıyorlar.. Bu da diğer erkeklere göre onları daha yaratıcı ve yetenekli kılıyor.. Öncelikle sürdürdükleri bütün ilişkilerinde duygusallıklarını koruduklarını görürüz..

Bu tür bir erkekle berabarseniz ki onlar bazen fazlasıyla korumacı kesilirler başımıza.. İşte o an! Anlayın ki ama ona hissettirmeden, korunmaya ve anne sıcaklığına, belki de görünmez bir meleğin kanatları altında güvenle nefes almaya ve uyumaya ihtiyacı var.

Bu koruyucu ortamı onlara sağlayamamışsak, onlarda bunu bulamadıklarından dolayı, kendilerini son derece hırçın ve huzursuz hissederler.. Onun için de bulundukları ortamı aynı karmaşık duygular içine sürüklerler..

Hepimizin yakın çevresinde fazlaca kibar huylu ve böylesine duyarlı algıladığımız erkekler mutlaka vardır.. Aslında bizler böyle kişilere sempati duyarız.. Neden mi? Onlar sevilen sayılan insan olmalarının yanında çok iyi bir eş ve babadırlar..

Sanmayınız ki duygulu oldukları için, hayatta başarılı olamazlar.. Onlar hayal güçlerini daha fazla çalıştıracaklarından kimin neye ne zaman ihtiyacı olduğunu kolayca hissedeceğinden ona göre işlere yönelirler ve herkese de çok faydalı olurlar.

Böyle bir erkekle berabersiniz aşk ve evlilik hayatınızın en ince ayrıntısına kadar keyfini çıkarmaya bakın. Bu tip ilişkileri olan kadın ve erkeğin birbirlerine olan davranış ve duyguları da dengeli olurmuş.. Zaten hepimizin arayıp bulamadığı da ''dengeli bir ilişki'' değil mi?

Siz siz olun, kaynanızdan kocanızı sakın kıskanmayın. Çünkü; bunda da bir hayır var.

Ben Sabiha Rana! Mutluklar sizinle var olsun...


Zaman mı? Bugün bugündür...


Fotoğraf mı? Milliyet..

 
Toplam blog
: 1989
: 4996
Kayıt tarihi
: 26.10.06
 
 

Gazeteci - Yazar (NLP Uzmanı - İlişki ve Yaşam Koçu) Yaşarken dünyayı dolaşmayı, topraktan güneşe..