Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yaşam Koçu Oya Özer

http://blog.milliyet.com.tr/oyaozer

16 Eylül '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Gözyaşı şifadır…

Kızgınlığımız ya da acımız ya da üzüntümüzün ifadesidir gözyaşı ve akıttığımız her damlada iyileşir yüreğimiz adım adım.

 

İlişkiniz bittiğinde, canınız acıdığında, içinizde biriken öfkeyi, kızgınlığı  nasıl atlatırsınız? Gögsünüzün ortasına oturan yumruğu nasıl dışarı çıkarırsınız. Bunun en güzel yolu bazen katıla katıla ağlamaktır. Gözyaşı  içinizdeki duvarların kapısıdır dışarıya açılan.

 

 Nedeni  ne olursa olsun, ister öfke, ister acı, ister hüzün içinizde biriktirdiğiniz bütün duygusal yüklerinizin dışarıya açılan yoludur gözyaşı. Akıttığınız her damlada daha iyi hisseder yüreğiniz. Ağlamaktan korkmayın. Bazen bir iki damla, bazen saatlerce ağlarsınız ve ağladıktan sonra içinize bir sakinlik yerleşir. Ağlamak içinizdeki acılarınızın özgürleşmesidir. Ağlamak ruhunuzu dinlendirir. 

 

Kadınlar daha kolay ağlar erkeklerden. Nedeni  içinde biriken hüznün kadının gözyaşında daha kolay dillenmesidir. Kadın duygularını gözyaşıyla ifade eder. Bazen acısını, bazen çaresizliğini. Oysa erkek korkar ağlamaktan. Çünkü “erkek adam ağlamaz” diye öğretilmiştir. Ağlamayan erkeğin içinde  biriken acısı, öfkeye ve öfkesi şiddete dönüşmeye hazırdır. İşte burada  erkeğin bastırılmış duyguları şiddete, kadının bastırılmış duyguları gözyaşına dönüşür.

 

Akmayan duygu insanın içinde katılaşır ve  içinizde biriken katılaşmış duygular hastalanmanıza neden  olur. Kızgınlık, öfke, hüzün ve üzüntülerinizi şifalandırmanızın en güzel yoludur gözyaşı. Ağlamaktan korkmayın. Ne hissediyorsanız onunla  yüzleşin ve duygularını ifade etmekten kaçınmayın…

 

Sevgi ve şifayla…

 

Oya Özer

 
Toplam blog
: 32
: 159
Kayıt tarihi
: 01.11.14
 
 

YAŞAM KOÇU&BİLİNÇALTI DÖNÜŞÜM TERAPİSTİ1974 İstanbul doğumludur.  Kişisel gelişim  yolculuğu çocu..