Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Affetmek seçimdir

Nefreti aşmak…

Elbette bunun en doğru yolu Affetmek!

Önce kendimizi, her ne zaman ve yerde olursak olalım arınmak için, Affetmemiz gerekir.

Ve devamında mutlaka başkalarını affederek o özgürlüğe kavuşabiliriz.

Affetmek bir seçimdir.

Bunu size zorla kimse yaptıramaz, gerçekten rahatlamak istiyorsanız, üzerinizdeki ağırlığın kalkmasını istiyorsanız sadece affedeceksiniz.

İnce bir  çizgi ise anlatmak isterim;

Affetmek demek size yapılanı unutun demek değildir.

Unutmayın ama onu yaptığı için kendinizi ve karşınızdakini affettiğinizi kendinize iletin, inanana kadar da buna devam edin. Özgürleşmek için gereklidir. Çoğu kişi affetmenin nefret ettiği kişiyi suçsuz ya da haklı bulduğu anlamına geleceğini sanır. Oysa affetmek ile geçmişteki yaşanılan anıların ağırlığından kurtulmak ve yaşamımızı o kontrol altında tutan katmandan kurtulmak demektir.

Bu arınma, rahatlama, nefesinizin bile açılmasına etki eden, affetme sürecine başlamak sizin için yenilikler ve taze enerjilerinde habercisi olacaktır.

Siz yalnızca kendinizden sorumlusunuz, karşınızdaki kişinin sizi affedip affetmemesinden sorumlu olmadığınız gibi, bunu beklenti yaparak enerjinizi negatife çevirmeyi ve gergin hallere girmeyi düşünmeyin bile..

Affetmek demek ille de sevin demek değildir, ilişkinizi sürdürün demek değildir, ona sarılın barışın anlamında değildir, onu haksız ise haklı bulmak demek değildir,  tüm bunların hiçbiri değildir.

Zihninizde olaylar tazeliğini koruyacaktır, orada bunu silmek mümkün görünmez. Ama duygusal seviyenizde affetmek demek, iradenizin benliğinizin özgür ve daha arınmış olmasına olanak verir, şimdi neden  biraz Ho’oponopono yapmıyoruz!

 

Teşekkür ederim

Lütfen beni affet

Özür dilerim

Seni seviyorum

 

Sevgi ve ışıkla

Gülay Sahin

Nefes Koçu & Kişisel Gelişim Uzmanı

IG:gulaysahin76

 
Toplam blog
: 15
: 323
Kayıt tarihi
: 16.04.14
 
 

38 yasımdayım. 32 yasımda başladığım içsel yolculuğumda kendi içimde kırdığım şifelerimi, yaratım..