Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '09

 
Kategori
Sinema
 

GREASE

GREASE
 

Sinema dünyasında müzikal filmlerin başında hiç kuşkusuz GREASE filmi gelir. Dün akşam oturdum yıllardan sonra, müzikal tarz filmleri pek sevmeme rağmen, sıkılmadan büyük bir zevkle tekrar seyrettim. Ve bu tarzın (müzikal) başyapıtlarından biri olduğuna karar verdim.

1978 de çekilen ve yönetmenliğini Randal Kleiser’in yaptığı, başrollerini John Travolta ve Olivia Newton John’un paylaştığı Grease filmi, Broadway müzikalinden sinemaya uyarlanmış.

Bilindiği üzere film, 1950 lilerin sonunda Rydell lisesinde geçiyor. Siyah deri ceketli T-Birds ve Pembeli Kızlar (Pink Ladies) okulun son sınıfının haylaz çeteleri.

John Travolta filmde çok başarılı ( başarıları günümüze dek sürdü ). Ayrıca yardımcı rollerde Betty Rizzo’yu oynayan Stockard Channing da çok iyi. Olivia Newton John da başarılı. Müzik dünyasında özellikle 80’li yıllarda adından çok söz ettirmişti ( özellikle Physical albümü ).

Grease Türkiye de gösterime girdiğinde hem kapalı, hem yazlık sinemada seyretmiştim. Muhteşem bir izleyici vardı. Travolta’nın yürüyüşü, erkeklerin saç şekilleri, kızların rengârenk giysileri ve 50 li yılların arabaları seyredenleri büyülemişti. Hele kapanış bölümündeki lunapark sahnesi defalarca izlenecek nitelikteydi.

Filmin müzikleri de çok başarı idi, hala birçoğu dillerde. Başta jenerik müziği olmak üzere, Summer Nights, Hopelessly devoted to you (1979 da Oscar’a aday gösterilmiş), You’re the one that I want, We go together besteleri sıralanabilir.

1982 de Grease 2 ( başrollerde Maxwell Caulfield ve Michelle Pfeiffer vardı) çekildi, ancak ilki kadar başarılı olmadı. 20. yıl anısına Grease 1998 de tekrar (dijital olarak yenilenmiş haliyle) gösterime girmiş.

Kısacası Grease, sinema ve müzik tutkunların arşivinde bulunması gerekli bir yapıt.

 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..