Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '21

 
Kategori
Felsefe
 

Güç Özgür Olmak

Ne yapacaksınız gücü, birini mi döveceksiniz?

Kendimizi korumak içinse zaten ne yapsak koruyamayız, kavgalar savaşlar bitiyor mu?

“Bitmesin, her seferinde koruruz”

Doğru söylüyorsunuz, öle öle korursunuz; mezarlıklar dolup boşalıyor, bu şimdi kendini korumak mı?

Özgür olduğun zaman güce ihtiyacın olmayacak özgür kimse olumsuzluk zincirlerini koparmıştır; başka türlü özgür olunmuyor çünkü.

Özgür insanlar kavga etmezler, kötülük yapmaz iyiliğe ihtiyaç duymazlar. Güç kölelere, efendilerine ve köle ruhlu insanlara lazım.

Birine/bir şeye sahip olmak istersin güç, ait olmak istersin güç, almak istersin vermek istersin güç…

Ben çok güçlü biriyim çünkü hiçbir inancın düşüncenin kölesi değilim. Bunlar için savaşmam gerekmiyor. Kendim için yaşamam gerekiyor. Sizin işiniz hiç kolay değil. Lan diyene karşı durmak zorundasınız. Benim dünyamda hiç kimse lan demez bunu demekle kazanacağı bir şey olmadığını bilir. Siz yapamazsınız ilkel alışkanlıklarınız(gururunuz/onurunuz)var.

Savaşlarla özgür olunmaz çünkü savaş bitmeyen bir hayat olayıdır. Sadece özgür insanlar savaşmazlar. Biz özgür insanlar savaşanların elinde esir durumdayız.

Bağlı, güçsüz, imkânları olmayan, mahkûm ya da köle olsanız bile özgür olabilirsiniz çünkü özgürlük ruhun özgürlüğüdür. Ruhunuz özgür değilse bunların hiçbiri olmasa bile özgür olamazsınız.

Tek güç özgür insan ve onun düşüncesi inancıdır.

Özgür olmak için savaşmak gerektiği söylenir sakın bu tuzağa düşmeyin. Bizler ruhlara özgür ırmaklar akıtarak özgür olacağız.

Tarihe bir bakın güç dedikleri şey ölmüş yok olmuş ve halen ölmeye devam ediyor, yaşayan ve yaşayacak olan özgürlük. Mezara koyamazsınız çünkü özgürlük ölmez.

 

 

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..