Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Yaşam Koçu Oya Özer

http://blog.milliyet.com.tr/oyaozer

25 Mayıs '15

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Güçlü olmak mıdır güç olan….

Güçlü olmak başkalarını yönlendimek, zor kullanmak ve onları ezmek midir yoksa kendi gücüne güvenmek değerini ve önemini  bilmek midir?

Kimsin sen? Bir başkası için yaşamaya gelmiş biri mi? Başkalarının mutlu olması için kendin olmaktan vazgeçen biri mi?

Diğerlerinin yaşamını  yaşamak seni bu kadar mutlu ediyorken, neden diğerleri kadar senin de  değerli ve önemli  olduğunu düşünmüyorsun?  Ve seni mutlu eden şeyleri yapmaktan kaçıyorsun?

Her ne olursa olsun kendin olmaktan vazgeçtiğinde tükendiğini hissettiğin oldu mu? Başkalarının senin yerine karar vermesine izin verdiğinde, hiç hoşlanmadığın halde angarya olan işleri yapmaya çalıştığında ya da  daha iyisini hak ettiğini düşündüğün halde  elinde olanla yetinmeye çalıştığında…

Bütün bunların seni mutlu ettiğini düşünmüyorum. Aksine bütün bunları yaparken kendini hasta hissettiğine eminim. Başında geçmeyen bir ağrı, elinde hep bırakmayı istediğin ama vazgeçemediğin sigaran (çünkü sana kendini iyi hissettiriyor)…ya da sürekli yorgun ve halsiz bir beden başkalarının yükünü taşımaktan yorulmuş…

Haklısın dediğini duyar gibiyim. Haklı olmak için değil, sadece sen olabil diye bu yazıyı seninle paylaşıyorum.

Değerli olduğunu bildiğinde bunu diğerleri de bilecektir. Sen kendine güvendiğinde diğerleri de sana güvenecektir. Madem başkaları için yaşıyorsun. Onlara öğretmen gereken belki de senin ne kadar değerli ve önemli biri olduğunu göstermen. Ve işte o zaman onlar da sana değer verirler ve senin ne kadar önemli olduğunu bilirler.

Gücün temeli budur, kendine inanan ve güvenen biri olduğu bilmek ve öyle davranmak.  Bütün varlığınla inandığın kişi olmaktır güçlü olmak. Arada sırada duyduğun dışarıdaki sesler yıldırmasın seni. Onlar senin gücünden korktukları için seni susturmaya çalışanlardır.

Güçlü ol inan ve güven kendine. Ve değerli olduğu hisset her güne uyanırken. Kendin için seçtiğin bu yaşamın değerini bilerek.

Kendin ol her yeni gün de sana armağan edilen nefesin kıymetini bilerek…oy@

 
Toplam blog
: 32
: 159
Kayıt tarihi
: 01.11.14
 
 

YAŞAM KOÇU&BİLİNÇALTI DÖNÜŞÜM TERAPİSTİ1974 İstanbul doğumludur.  Kişisel gelişim  yolculuğu çocu..