Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '09

 
Kategori
Sivil Toplum Kuruluşları
 

Gül Terme ilçesinde üyelerle bir araya geldi...

Gül Terme ilçesinde üyelerle bir araya geldi...
 

FEVZİ GÜL ÜYELERLE BİRLİKTE ...


Memur Sen Konfederasyonuna bağlı Büro Memur-Sen Terme de Geniş katılımın sağlandığı İlçe Divan Toplantısında üyeleri ile birlikte yemekte bir araya geldiler.

Ömür Pide Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Büro Memur Sen Samsun Şube Başkanı Fevzi Gül ve beraberindeki Yönetim Kurulu Üyeleri Şube Sekreteri Barbaros Aydurmuş, Mali Sekreter Ümmet Yanık, Memur Sen ve Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Mustafa Eltin, Büro Memur Sen Terme İlçe Temsilcisi İsa Şahin, Samsun Adliyesi sendika İş Yeri Temsilcisi-Komisyon Yazı İşleri Müdürü Süleyman ÖZEN, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Hüseyin Saka, Sivil Savunma İlçe Müdürü Fikri Sayılır, Terme Adliyesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Çatı, İlçe Nüfus Müdürü Yusuf Çakır, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muzaffer Baş ve ilçedeki Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan memurlar ve sendika üyeleri katıldı.

Yemek öncesi toplantı hakkında basına bilgi veren Büro Memur-Sen Şube Başkanı Fevzi Gül, “İlçedeki üyelerimizin sorunlarını tespit etmek üzere bu tür Divan Toplantılarını sık aralıklarla gerçekleştirmekte ve sorunların çözümü konusunda gerekli yetkili makamlarla irtibat kurmaktayız” dedi. Büro Memur Sen Şube Başkanı Fevzi Gül bazı sendikaları hedef alarak şunları söyledi: “çalışanların problemlerini çözmek üzere söyleyecek söz, proje ve önerisi olmayan, malum sendika her Mayıs ayı olduğu gibi bu Mayıs ayında da töresini bozmamış ve yine bizi hedef almıştır. 15 Mayıs tespit toplantıları öncesi paniğe kapılan malum sendika, yaptığımız üyeleri saydırmamak için değişik yollara başvurarak, sendikamızın önünü kesmeye çalışmaktadırlar. Teknolojiden bir haberdar malum sendika, web üzerinden daha hızlı ve masrafsız bir şekilde yaptığımız üyelik işlemlerimizi Kurumlara yazı yazarak Sendikamızın üyelik kabul işlemlerinin usulsüz olduğu iddiası ile Kurum yetkililerine adeta talimat verircesine yazılar yazıyor. Sendikamızın hızla yükselişi karşısında üye yapmak yerine sendikamızın üyelerini saydırmamaya yönelik oyununa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 11 Mayıs 2009 tarih ve 16325 sayılı yazısında son noktayı koydu. Üye formlarındaki karar tarih ve sayılarının sendikaların Genel Merkezleri tarafından verilmeleri kaydıyla, sendika şubelerinin üye formlarını mühürleyip imzalayabileceklerinin kararını verdi” dedi. Büro Memur Sen Samsun Şube Başkanı Fevzi Gül, KEY ödemeleri konusuna değinerek “Kamuoyunda KEY olarak bilinen Konut Edindirme Yardımını almayan birçok memur arkadaşlarımız var. İkinci ödemeden yararlanacak kişilerin belirlenmesi için tanınan süre 6 ay uzatılmıştı. 6 aylık ek süre haziran ayı sonunda tamamlanıyor. Fakat hala ortada bir çalışma göremiyoruz. Kimsenin memurları mağdur etmeye hakkı yoktur. Çalışanlarımızın alacağı üç kuruş para onu da almak için bir sürü zahmetler çekmektedir. Şimdi yetkili mercilere soruyorum; Devletin memurdan alacak tek kuruşu olsaydı bu kadar zahmeti çeker miydi? Ve alacağına anında el koymaz mıydı? Devlet alacağını tahsil ederken ve bu konuda gerekli önem ve hassasiyeti gösterirken neden borcunu da öderken aynı önem ve hassasiyeti göstermiyor. KEY ödemesini alamayan memur arkadaşlarımıza alacak oldukları bu paralar biran evvel ödenmelidir” dedi.

İlçedeki memurların sorunlarının görüşüldüğü yemekli İlçe Divan toplantısına katılımın yoğun olduğu, Terme Kaymakamlığı, Mal Müdürlüğü, Vergi Dairesi, Nüfus Müdürlüğü, Sivil Savunma ve Terme Adliyesinden birçok çalışan personelin katıldığı görüldü.

 
Toplam blog
: 52
: 610
Kayıt tarihi
: 03.08.08
 
 

Fevzi GÜL Kimdir? 1973 Samsun- Bafra doğumlu olup, ilk ve lise öğrenimini Samsun'da tamamladı ve  A..