Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '07

 
Kategori
Haber
 

Güle güle ürkek güvercin...

Güle güle ürkek güvercin...
 

Tüm yaşamını insanın eşit özgür ve kardeşçe yaşamasına adayan yurt sever güzel insan güle güle..

Ne acı ki tv lerde seni kıyasıya eleştirip hain ilan edenler bu gün timsah göz yaşları döküyorlar. Eli kanlı katilleri kahraman edası ile kucaklayan ilkel çağ dışı düşüncelere karşı verdiğin mücadelen , bu gün anlamlı bir çağdaş Türkiye resmi çizdi dünyaya.. Siyasi çıkar hesapları içinde olanların ezberi bozuldu . Hasretine üç gün bile dayanamadığın ülken bu gün yüzbinlerle seni bağrına bastı. Rahat uyu bağrında yatmak için gözün olan topraklarda.

Her insanın en temel hakkı olan yaşam hakkına elbet saygı duymayı öğrenecek bu ülke. Vatan severliği ölmeye ve öldürmeye indirgeyen her düşünce bilinmeli ki bu ülkeye en çok zararı veriyor..

Yaşamında sana yeterince destek olmayan sözde meslektaşların bu günlerde her yerdeler.. Televizyonlarda boy gösteriyorlar. Gazetelerde yazılar, haberler, makaleler yazıyorlar.. Bilsen nasıl bir manzara.. Belkide senin yok edilişinde biraz payları olduklarını düşünüp vicdan azaplarını dindirmenin gereksinimiyle..

Ve belki eli kalem tutan herkes kendini en az senin kadar ürkek bir güvercin gibi hissettiler. Çünkü öldürmenin şu yada bu şekilde kutsandığı bir ülkede hiç kimse güvende değildir, ayırımına vardılar.

Yaşarken ne Ermeni diasporasına yaranabildin ne de bu ülkede kendini vatanın sahibi sananlara..

Seni bir tek insanlığın ortak paydalarından bakanlar anlayabildi. Çekip gitseydin, bu ülkede yaşayan bir çok insanın hayal bile edemediği bir yaşam seni bekliyordu. Ama sen bu ülkeyi onlardan çok sevdin.

Bu gün yüzbinleri toplayarak bu ülkenin geleceği için hepimize umut verdin. .

Güle güle ürkek güvercin bu ülkede güvercinlere dokunanlar vatanı sevdiklerini sanan ilkel düşüncelerin ürettiği hainlerdir...

Blog not: Hırant'ın ardından iki yıl geçti ve 2009'un Ocak ayı yeniden iki yıl önceki yazıyı yayımlıyorum...

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..