- Kategori
- Güncel
Güleyim bari…
Güleyim Bari…
Yazımın başlığına bakıp da komedi türünde bir yazı yazdığımı sanmayın. Benim tarzım değil komedi. Benim tarzım güncel yaşam ve siyaset. Başka bir şey elimden gelmiyor maalesef.
Hafta sonu ilimiz Adıyaman’dan bir bakan geldi geçti. Evet, geldi ve geçti sayın sanayi ve Ticaret bakanı Zafer Çağlayan. Bir buçuk saati aşkın bir süre geciktiyse de bakan bey sonun da Adıyaman’a geldi.
Kapıda kendisini bekleyen onlarca protokol görevlisinden ve gazeteciden söz etmek istemiyorum. Onların görevi bakan karşılamak olabilir, minik folklorcuların görevi değil. Öğleden akşamın sekiz buçuğuna kadar aç karına bu çocukları bekletmek hiç hoş bir davranış değil.
Programı yapanlar bu çocukların durumunu hesaba katmamış sanırım. Neyse onlar derslerini aldılar bir daha ki sefere gitmezler böyle bir etkinliğe olur biter.
Bakan bey açıkladı;
"Biz Cumhuriyet tarihin, de bir ilk gerçekleştiriyoruz. Sanayi ve Ticaret bakanlığı olarak her ilde bir İstişare ve Değerlendirme toplantısı düzenliyoruz. Adıyaman bizim bu toplantıları yaptığımız 20. il. Tüm bürokratlarımız ile Adıyaman ‘ın MR’ ını çekeceğiz."dedi
Konuşmacılara yedi dakika süre tanıdı ve bu süreyi beşer dakika olarak kullanırlar ise sevineceğini belirtti. Adıyaman ‘ın sorunlarını ve ya konuşmacılar kendi birlik veya odalarının sorunlarını beş dakikaya sığdıracaklar. Güleyim bari. Sayın bakan güleyim.
Beş dakikada MR için kıyafet giyilmez bırakın röntgen çekmeyi siz MR ‘dan bahsediyorsunuz. Güldürmeyin Allah aşkına.
Herkes derdini anlatmaya çalıştı karınca kararınca. Süresi dahilinde.
Burada dikkatlerden kaçmaya bir tek şey Adıyaman Belediye M. Necip Büyükaslan'a söz hakkı verilmemesi büyük bir hata olarak hafızalarımızda yer aldı. Kendi ağzıyla söz isteyen başkana söz hakkı vermeyen bakanı ben kınıyorum. Bu memleketin belediye başkanına söz hakkı vermiyorsanız, sorunlarını da görmeyeceksiniz anlamı çıkıyor bakan bey.
Umut Oran'a söz hakkı varda bu memleketin belediye başkanına söz hakkı yok ha, güleyim bari bakan bey güleyim.
Dikkatlerden kaçmayan bir konu ise bakan bey ile iyi bir diyalog sergileyen esnaf ve sanatkârlar konfederasyonu genel başkanı Palandöken ile bakanın bir birlerine konuşmalarında jest yapmaları. Her ikisi de biri birlerini bu ülke için şans olarak görüyorlarmış. Ne güzel değil mi? Bakan razı, esnaf odaları razı. Sorun yok o halde memlekette. Güleyim bari bakan bey güleyim.
Bizim bakandan beklediğimiz organize sanayi bölgelerimize ve esnafımıza destek. Yeni yatırımların gelebilmesi ve işsizlik sorununa çözüm olabilmesi için organize sanayi bölgesinin eklerinin onaylanması faaliyete geçmesi gerekiyor.
Aksi takdir de geçen yıl 28 kişini can verdiği yollarda biz daha çok canlar veririz. Bu ve bunun gibi olumsuzlukların yaşanmaması için bir an önce harekete geçilmeli ve bu memleketin “ IRGAT KENT “ imajı ortadan kaldırılmalıdır.
Tütün kotası sonucu açlığa itilen Adıyaman çiftçisi ve dolaylı olarak esnafın ayağa kalkabilmesi için sulama projelerinin faaliyete geçmesi gerekiyor.