Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Haziran '08

 
Kategori
Güncel
 

Kayıp mühendisi kaçırdılar mı?

Kayıp mühendisi kaçırdılar mı?
 

Vatan Gazetesinden


Üç gün önce kaybındaki gizeme dikkat çektiğimiz HAVELSAN mühendisi Aycan Okan’ın "Keşif Gözetleme İstihbarat Sistemleri" adlı çok önemli bir stratejik projede çalıştığı ortaya çıktı.

Başarısıyla gurur duyduğumuz, Irak’a kış şartlarında yapılan terör operasyonlarına anlık istihbarat sağlayan teknolojik cihazların, kendi öz kaynaklarımızla inşası ve geliştirilmesine yönelik bir proje bu. Bu projenin en büyük önemi hiçbir yabancı gücün müdahalesi ve bilgi sahibi olmasına fırsat vermeksizin, savaş ya da operasyon alanlarında elde edilen –Okan’ın daha öğrenciyken inşa ettiği insansız casus uçaklarla elde edilen istihbari bilgiler dahil olmak üzere- bilgilerin doğrudan komuta kontrol merkezlerine iletilip değerlendirilmesi ve böylelikle düşman birliklerin en küçük hareketinin bile izlenmesi ve anında operasyon düzenlenerek düşman unsurların yok edilmesi imkanı vermesi.

Bu sistemin tam anlamıyla geliştirilip uygulamaya konulmasıyla, bu konuda ABD ve İsrail dahil olmak üzere başka bir devletin desteğine –uydu bağlantısı hariç- ihtiyaç kalmamış olacak. İşte kaybolan mühendisimiz böylesine önemli bir projede çalışıyordu.

Kendisi gibi ODTÜ mezunu Aselsan’da görevli üç mühendis gibi gizemli bir şekilde ortadan kayboldu.

Bu üç mühendisimizi anımsıyor musunuz?

ASELSAN'da kritik projelere imza atan 31 yaşındaki makine mühendisi Hüseyin Başbilen, 7 Ağustos 2006'da aracının içinde ölü bulunmuştu.

Birkaç ay sonra yine aynı kurumda 3 yıldır çalışan elektrik mühendisi 30 yaşındaki Alim Ünsem Ünal 16 Ocak 2007'de başından vurulmuş halde ölü bulunmuştu.

Son olarak, 26 yaşındaki elektrik mühendisi Evrim Yançeken'in 26 Ocak 2007'de 6'ncı kattaki evinin penceresinden atlayarak intihar ettiği bildirilmişti.

Ölen 3 kişinin ODTÜ mezunu oluşu dikkat çekerken, bu kişilerin Aselsan'ın özel ve önemli projelerinde görev alan kişiler olması, kayıtlara “intihar” olarak geçen ölümlerle ilgili soru işaretlerini arttırmıştı.

Şimdi de Aycan OKAN, bugün altı gündür kayıp!

İnşallah sağ salim bulunur ve böylesine değerli bir mühendisimiz, ülkemiz için bu kadar değerli projedeki görevini sürdürebilir.

Onu bir an önce bulmak Devletimiz için artık bir onur meselesine dönüşüyor.

 
Toplam blog
: 51
: 2739
Kayıt tarihi
: 15.07.06
 
 

1961 yılında Çorum’un Osmancık ilçesinde dünyaya geldim. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde li..