- Kategori
- Yemek - Mutfak
Güllaç tarifi

Güllaç Tarifi
Malzemeler
10-11 tane güllaç yufkası
2,5 litre süt
750 gram toz şeker
1 paket şekerli vanilin
Nar taneleri
Dövülmüş ceviz ya da antep fıstığı
Hazırlanışı
Süt ve şekeri kaynatalım. Şekerli vanilini ekleyip ılınana kadar bekleyelim. Bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serelim. Üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirelim. Diğer yaprağıda üzerine koyup tekrar süt gezdirelim. Bu işlemi tüm yapraklar bitinceye kadar tekrarlayalım. Kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökelim. (süt fazla gelir diye sakın meraklanmayın, yapraklar o sütü çekecektir) Tepaimizi buzdolabında 1,5 saat bekletelim.
Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (ya da antepfıstığı) ile süsleyelim. İşte sizin için bir lezzet sırrı:
Güllacınız ince olsun isterseniz daha geniş bir tepsi kullanmalısınız. Ayrıca yaprakların arasına nar veya ceviz koyarsanız güllacınız koyu renkli olacaktır.
Afiyet Olsun….