- Kategori
- Türk Mutfağı
Şam tatlısının tarifi

Sam Tatlısının Tarifi
MALZEMELER:
1 Çay bardak yoğurt
1 Çay bardak sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 Çay bardaknın yarısı kadar süt
1 orta büyüklükte yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 paket irmik (500g)
Varsa yarım su bardağı tahin
Üzeri için;
ceviz,badem veya fıstık
Şerbeti için;
3 su bardak toz şeker
2.5 bardak su
HAZIRLANMASI :
Çırpma kabına şeker ve yumurtayı alıp 15 dakika çırpalım. Kabarınca yağ,yoğurt ve sütü ekleyip çırpmaya devam edelim. Geride kalan malzemeleri ilave edeip çırpalım. Tekrar kaşıkla karıştıralım. Yağlanmış tepsiye varsa tahini de sürüp hamuru ekleyelim koyu olan bu hamuru kaşığın sırtıyla iyice düzeltelim. Cevizi dizin.220 derecelik fırında iyice kızartalım. Pişen tatlıyı kesin. Tatlı soğurken şerbeti yapın.Soğuk tatlıya sıcak şerbeti dökelim. 2 saat dinlendirelim. Hindistan cevizi ile süsleyip servis edelim. Afiyet Olsun…