Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Temmuz '14

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Revani tarifinin kabarması

Revani tarifinin kabarması
 

revani


MALZEMELER:

3 orta boyyumurta
1 su bardak şeker
1 su bardak sıvı yağ
1 su bardak yoğurt
1 su bardak irmik
1 su bardak un
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

3 su bardak şeker
3 su bardak su

 

HAZIRLANMASI:

Karıştırma kabına malzemelerimizi sırası ile çırpıp evvelden ısıtılmış 175 derecelik fırında 25 dakika pişirelim. Kekimiz soğuk, şerbetimiz ılık iken üzerine şerbetimizi dökelimz. Bu tarifde revaniyi  2 ölçüden yapılmış büyük borcama. O yüzden ziyadesiyle kabarık. Üzeri de hindistan cevizi ile süsleyip servis edilebilir (kabaran revani sunumudur. Afiyet olsun …

 

http://www.lezzetlisirlar.com/kabaran-revani-tarifi.html

 
Toplam blog
: 471
: 1765
Kayıt tarihi
: 17.02.14
 
 

34 yaşında, 1 kız, 1 erkek olmak üzere 2 çocuk annesiyim. Ev hanımı olduğumdan yemekler ile aram ..