Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Eylül '15

 
Kategori
Magazin
 

Güllerin Savaşı’na Aslan Kral katkısı!

Güllerin Savaşı’na Aslan Kral katkısı!
 

Yeni sezon başlangıcını sürpriz yaratamadan gerçekleştiren ‘Güllerin Savaşı’, beklentileri boşa çıkartan bir bölüm sunmuştu bize. ‘Marazlı genç’ olarak Gülru’nun vicdanını gıcıklayan Cihan için farklı bir acındırma senaryosu yaratan dizi, Ömer-Gülfem ilişkisini sürdürme formülünü de yine Gülru üstünden yapmayı tercih etmişti. Tabii yeni sezonda roller değişmişti bir parça ama yine de, Cihan ile Gülru arasındaki ilişkiyi sonlandırıp farklı bir yol haritası çizmek yerine, dizinin aynı konu çevresinde dönüp duracağı belliydi.

Bu bakış açısıyla değerlendirmiştim, yeni sezon başlangıcını. Aslında ilk bölümden itibaren vurguladığım üzere, Gülfem’i canlandıran Canan Ergüder’in şahane performansı olmasa kayda değer bir yönü de yoktu devam bölümünün. Hele tipik Türk kızı fanatizmi sergilemeye müsait Çiçek kızımızın Hekimoğlu olmasıyla daha da cesaret kazanan sorgucu ve her duruma maydanoz bilmiş halleri tam anlamıyla sinir bozucuydu. Mantar gibi her yerden biten, para için kendinden geçen Yonca da, kimseden şöyle okkalı bir şekilde ağzının payını almadığı için, çizmeyi bir hayli aşmış durumdaydı.

Neyse ki, birdenbire sırnaşıklaşan ve çılgınlaşan Halide’yi yani öz annesini, cehenneme yollayacak kadar gururundan taviz vermeyen kadın kimliğindeki Gülfem’in hâkimiyetindeki dizi kendini geliştirecek yeni sürprizler bulmayı yol yakınken becerdi. Gülfem’in gücünden maksimum düzeyde faydalanmayı bir kez daha akıl etti.

‘ASLAN KRAL’ PENÇESİ GÜLLERİN SAVAŞI’NA YARAYACAK MI?

Gülfem’in imajı ve kariyeri üstünden yol almanın, yaptığı tatminsiz başlangıçla ‘İlişki Durumu Karışık’ ve ‘Kertenkele’ dizilerinin gerisinde kalan ‘Güllerin Savaşı’na katkısının bilincindeki senaryo, bu mantıkla diziye farklı bir yol haritası çizmiş gibi görünüyor…

Önce ‘Ablak suratlı’ olarak nitelediği Gülru ile gerçeklerden bihaber Cihan’ın köşke dönmesini isteyen Gülfem’i, kültür tarzı meselesinden uzaklaştırıp özverili bir pozisyona soktu. Onur’u dahi keçileri kaçıracak raddeye getiren Gülfem’in Cücü’sünü felaket tellalı olarak çıkarttı ortaya. İmaj toparlamak için Ömer’i önerip korkunun ecele faydası olmadığı skandal dünyasının etkisinden kurtarmaya çalışan Cücü, Gülfem’in moda dünyasındaki düşüşünün habercisiydi. Aynı zamanda ‘Aslan Kral’ Tibet Yalçın’ın yani Kenan Ece’nin ortaya çıkışının da müjdecisiydi!

Tibet Yalçın, Gülfem’i zordan kurtarma avantajı gibi görülen havalı ünlü tekstilci olmanın ötesinde, büyük tesadüf eseri gündeliğe giden Mesude’nin işvereni ve Mert’in de marka yüzü olmak üzere kapısını çaldığı kişiydi de... Böylece Aslan Kral'ın gelişiyle ‘Güllerin Savaşı’ için daha geniş kapsamlı gelişimin yolu açılmıştı!

Özel hayatına Ömer imajıyla takviye yapması, kariyerine de ‘Aslan Kral’ pençesi atması istenen Gülfem, uyması gereken gelişimlerin tereddüdünü yaşarken Aslan Kral da havasını basıverdi ortama… Cihan’ın yeni bir aile bulmasıyla yalnızlığı perçinlenen Gülfem’in teselliyi Onur’da aradığı süreçte henüz etkili elemen olarak görünmeyen Tibet, zaman içinde Gülfem ile Gülru’yu yeni bir kapışmanın içine sokmaya aday nitelikte!

Oyunculuk gücünü farklı yapımlarla sergileyen Kenan Ece’nin bu rolün üstesinden layıkıyla geleceği de ortada. ‘Aslan Kral’ Kenan Ece’den Güllerin payına düşen ne olacak, bekleyip izleyelim.

 

KAPAN KAPANA BİR SAVAŞ KAPIDA

Barış Kılıç, Serdar Badur, Yiğit Kirazcı ve Soydan Soydaş arasındaki erkek rekabetini Kenan Ece’yi de devreye sokarak iyice kızıştıran… Kadın kanadındaki çatışmacılığı geliştirmek için de, işi şansa bırakmayı istemeyen Brooke’u Amerika’dan getirten ‘Güllerin Savaşı’ böylece olayın ‘erkek kapmaca’ yönünün asla ihmal edilmeyeceğini koydu ortaya.

Amerikalı doktorun dahi ‘Umut yok’ dediği Cihan’la Sevgi’den bir şey çıkartmaya niyeti olmadığını belli eden yapımda, ilerleyen bölümlerde kadınların mı yoksa erkeklerin mi daha ağır basacağını hep birlikte göreceğiz. Ancak kesin olan şu ki, herkes bir şeyleri kapma peşinde olacak. Dolayısıyla ‘kapan kapana’ bir savaş kapıda!

Sonuçta; Her şeyin başladığı yere gelen Gülru’yu geçmişin anılarına daldırıp Ömer ile Brooke’un birlikteliğine şahitlik ettiren ‘Güllerin Savaşı’, kendi kendine moral veren Gülfem’le karşılaştırarak savaşın temelini yeniden attı. Ayrıca Ömer-Gülru sahnesindeki bıçaklı kaza da sürpriz yaratma konusunda hiçbir zaman geç kalınmayacağının ispatı. Bakalım bu noktada ve sonrasında ‘Güllerin Savaşı’ bizi şaşırtmayı becerebilecek mi? ‘Aslan Kral’ Kenan Ece ile kan takviyesi yapan dizide dileğimiz bu yönde!

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..