- Kategori
- Yemek - Mutfak
Günay usulü çipura…Marul, soğan, domates, salatalık, maydonoz, yeşil biber, zeytin yağı, limon, tuz.

Bu gün sizlere Günay hanımın yaptığı nefis çipuranın tarifini vereceğim. Malum, mevsim balık mevsimi. Hem sağlığımız, hemde damak zevkimiz adına balık müstesna bir lezzet.
Malzemeler: İki kişilik
Adam başı birer çipura (yaklaşık 300 gr.)
Sos için: İki yemek kaşığı zeytinyağı
İki yemek kaşığı üzüm sirkesi
Üç diş sarımsak
Salata: Marul, sovan, domates, salatalık, maydonoz, yeşil biber, zeytin yağı, limon, tuz.
Balıkları satın aldığımızda temizleyip üstlerini derin çizelim. Bıçakla sarmısağı küçük küçük çinterek yağ ve sirke ile sos hazırlayalım. Her tarafını bolca tuzladığımız balıkların içine ve dışına fırça yardımı ile sosumuzu sürelim. En az 24 saat kapalı bir kutuda buzdolabında bekletelim.
Teflon tavada yağsız olarak her iki yanlarını 4er dakika kızartalım. Ocağın altını iyice kısıp üzerini kapak ile kapatıp 6 dakika pişirelim.
Salatamızı hazırlayıp tabaklara koyalım. Üzerine balıkları alalım. Limon ve domates süsleyerek servis yapalım. Yanında isteğe göre bir kadeh rakı???
Afiyet olsun.
Perşembe, 8/10/2009