Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Kasım '09

 
Kategori
Güncel
 

Güncel merak, benim de telefonlarım dinleniyor mu?

Güncel merak, benim de telefonlarım dinleniyor mu?
 

Dikkat!..


Sabah sabah bilgisayarın başına geçip, şöyle gazetelere bir göz gezdirmek istedim.

Bu ülkede gazeteci olmak hem çok kolay, hem çok zor!

Kolay; çünkü haber sıkıntısı çekmiyorlar…

Zor; hangi haberin yazılıp yazılmayacağı pek belli değil. Yazılan haberin cinsine göre, ülkeyi idare edenler, gazeteye ve gazeteciye tepki gösteriyor! Tepkiye aldıran olmazsa, bu kez gazete ve gazeteci hakkında dava açılıyor. O da olmadı mı, hemen vergi kontrolörlerini gazete binası gönderip, aylarca, hatta yıllarca denetlettiriyorlar. Sonunda gazete patronu ya pes edip yandaş oluyor, ya da gazetesini üç paraya satıp, kuytu(!) köşesine çekiliyor. Daha da olmazsa, gazete ve tüm şirketlere vergi borcu nedeniyle el koyup, devlet bankalarından kredi verdirerek, yakınlarına o gazeteyi ve şirketleri aldırıyorlar. İşte size yepyeni bir yandaş gazete ve şirket!

Bu kanıya nasıl vardığımı sorgulayan olabilir. Fazla uzağa gitmeye gerek yok. Bu günkü gazetelere şöyle bir göz gezdirin. Albay’ın tutuklanmasını en tepelere çıkartanlar, Ergenekon Savcılarının, emrinde çalıştıkları Başsavcıya ait telefonlarını dinledikleri, bununla yetinmeyip Yargıtay’ı bile dinledikleri ortaya çıkmasına rağmen, bu konuda manşette bir bilgi yok!

Bizim gibi başka dinleme merakı olan ülkeler var mı? Bu konuda fazla bir bilgim yok.

İşin ilginç tarafı, bu dinlemelerin neden yapıldığını kimsenin bilmemesi! Gerçekten bu dinlemeler, memleketin selameti(!) için mi yapılıyor? Eğer gerekçe buysa, her telefonu dinlenen terör örgütü üyesi diye içeri tıkılırken, terör örgütü üyesi oldukları tescilli kişilerin, sınırda davul zurna ve 41 pare top atışı ile karşılanarak, ayaklarına Savcı, Hâkim gönderip, her birini 7 dakika sorgulayarak, zorla pişman edip, serbest bırakmak de neyin nesi?

Kendilerine “Barış Elçisi” unvanını veren bu kahramanlar(!)ı bağrına basan bu ülke, öte yandan Yargıtay üyelerini bile dinleyip, konuşmalarda suç unsuru aramaktadır.

Ya İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in dinlenmesi? Dinleyen kim? Emrinde çalışan ve özel yetkilerle donatılan Özel yetkili Cumhuriyet Savcıları veya Adalet Bakanlığı müfettişleri! Bu dinleme kararını veren kim? Hâkim! Bu kararı veren hâkim, bir gün kendisinin de dinleneceğini bilmiyor mu?

Memleketin selameti açısından her türlü eylemi mubah görenler, ülkeyi bölmek için terör örgütü üyesi olduğu tescilli olanlar için kıllarını kıpırdatmıyorlar! Bu nasıl bir vatanseverlik?

Bu kadar insan dinlenince, herkesi bende dinleniyor muyum diye bir korku aldı! Herkes kendince konuşmalarının anlaşılmaması(!) için şifre oluşturma telaşına düştü!

Bildiğiniz gibi geçenlerde Başbakan’ın da dinlendiği ortaya çıktı. Bunu yayınlayanlar Silivri yerleşkesine gönderildi. Acaba bu dinlemelerden hangisi yasal? Yasal bile olsa, insanın konuşmasını dinlemek, özel hayata müdahale değil mi?

Bazen şöyle düşünüyorum. Her hangi bir siyasi etkinliğin içinde aktif olarak görev almıyorum. Savcı, Hâkim, parti üyesi, Anayasa Mahkemesi üyesi, Milletvekili, Başbakan falan değilim. Yoksa bu dinleme olayına bizlerde takılabilirdik! Biliyorsunuz bu takılmaların sonu, Silivri!

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..