Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Eylül '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Gündelikçi Kadının Zaferi

Köyden şehre ilk göçler başladığında kapıcılık sektörü doğmuştu büyük şehirlerde özellikle de İstanbul da. Apartmanın bodrum katına yerleşen kapıcılardan kira alınmadığı gibi ayrıca maaş da ödenmekte idi. Evin erkeği alışveriş, çöp toplama, temizlik gibi işlerle uğraşırken, eşi de dairelere temizliğe gitmekte idi. Zamanla bu durum kapıcılık için hava parası ödenecek hale kadar gelmiş. 

Günümüzde kapıcılık artık çok yaygın olmamakla birlikte evlere temizliğe giden gündelikçi kadınlar pek revaçtalar. Çalışan şehirli kadının vakit bulamadığı ya da yapmaktan imtina ettiği ev işleri ve temizlik işlerini bu kadınlar yüklenmekte tabii karşılığını almaktadırlar. Yine de ev sahibeleri tarafından çoğunlukla horlanır, aşağılanır, cahil bulunurlar. Genelde aynı şekilde giyinen bu kadınlarla alay edilir, beğenilmezler. Ev sahibelerinin, verdikleri paranın hakkını çıkarmak için gereksiz en pis işlerini ortaya döktükleri olur. Bazen gündelikçi kadınların da insan olduğu unutulur. 

Ancak son referandum da hayır diyen ev sahibeleri, evet diyen gündelikçi kadına karşı kaybetmiştir. Bununla da kalmayıp ülkenin %60 ı aptaldır diye Aziz Nesin e atıflar yapmışlardır. Oysaki "Türk milleti zekidir, çalışkandır " diyen Mustafa Kemal Atatürk ün milleti değil miyiz hepimiz ? Oyunu kaybedince mızıkçılık yapan çocuklar gibi mi davranacağız .. Kurallar her zamanki kurallar.. 

Kendisine çeki düzen vermek yerine gündelikçi kadınları aşağılayıp, hor gören ev sahibeleri gündelikçi kadına karşı daha bir çok kez kaybedecektir. 

 
Toplam blog
: 8
: 507
Kayıt tarihi
: 14.08.10
 
 

Merhabalar.. Finans alanında çalışıyorum.. Konulara tarafsız bir gözle yaklaşan yazılarımla, iyi bi..