Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ekim '08

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Gündoğdu, Çağlayan, Tandoğan..Ve..

Gündoğdu, Çağlayan, Tandoğan..Ve..
 

Bir süredir akşam saat 20:00 olduğunda Kanal Biz TV'de duyar duymaz yüreğimi hüzünlendiren bir melodi var..Fonda kırmızı beyaz renklerin hakimiyetinde gülen kız çocuklarının fotoğrafları geçerken ''nerede kalmıştık'' sloganının yer aldığı..

Bir süredir, o melodinin hissettirdiği hüznü tam anlamıyla yaşamamı sağlayan bir düğüm var boğazımda.. Ve kulaklarımda da ''Cehalet hiç bu kadar cüretkar olmamıştı'' diyen o etkili ses.

Melodinin hüznü mü, yaşanılan olumsuz durumlar mı tam olarak karar veremiyorum, ama o melodiyi her duyduğumda gözlerimin önüne hep gelincik tarlaları geliyor.. 14 Nisan, 29 Nisan, 13 Mayıs 2007..

Tandoğan...Çağlayan...Gündoğdu... Milyonların tek ses olduğu, birbirini ilk kez gören insanların endişelenmeden, yan yana yürüdüğü..Farklı yaş, cinsiyet, düşünce, mezhepe sahip insanların Türkiye için..Cumhuriyet için..Laiklik için bir arada olduğu o gelincik tarlaları..

Tandoğan..Çağlayan..Gündoğdu'da bir araya gelen milyonlar için ''Bindirilmiş kıtalar'' tanımı yapanların, özel seferler düzenleyip, devlet memurlarının, öğrencilerin izinli sayılmasına rağmen sayıları yüzü, iki yüzü bulmayan doldurulmuş kalabalıkların üç boyutlu dev ekranlarda yüz binler varmışcasına ve gelincik tarlalarının kopyası çekilmişcesine benzerlik görüntüsü verilmesinin adı ne oluyordu acaba ?

Ya devletin olanaklarının siyasi reklam olarak kullanılmasının, hukukun, yargı bağımsızlığının gün gün siyasileştirilmesinin, eğitim öğretimin çağdaşlıktan uzaklaştırılmasının, dini duyguların madden ve manen sömürülmesinin, en önemli kaynakların, stratejik öneme sahip kurumların, dünyanın hiçbir yerinde olmayan doğal güzelliklerin imara açılmasının, "vasıfsız" adı verilerek ormanların yok edilmesinin, en güzel kıyı şehirlerinin yabancılara satılmasının...

Bu yanlışlıklara karşı olanların, farklı düşünceye sahip olduğu için tutuklananların, ülkesinin geleceğinin tehlikede olduğunu görenlerin, cumhuriyet mitingleri düzenleyerek demokratik muhalefet hakkını kullananların susturulmak , sindirilmek, korkutulmak istenmesinin adı nedir, ne olabilir ?


14 Nisan 2007'de Tandoğan'da olmanın ayrıcalığını, ''Türkiye laiktir laik kalacak'', ''Mustafa Kemal'in askerleriyiz'' deme coşkusunu, tarihe tanıklık etmenin onurunu o gün nasıl yaşadıysam bugün de yaşıyorum..Ve nefes aldığım her an yaşacağımdan eminim.

Bir yıl önce gelincik tarlalarında, şehir şehir gezdiği bilinçlendirme toplantılarında, sesi kısılana kadar konuşurken, bugün ''iktidara karşı muhalefet etmek'' suçundan tutuklu bulunan, nazlı kızından, can dostlarından, hizmet etme isteğinde olduğu insanlardan ayrı ve özgürlüğü kısıtlı bir bayram geçiren cesur bakışlı adam...Biliyorum yine ''güzel günler gelecek''...Gelincik tarlalarındaki milyonlar susmayacak, korkmayacak, sinmeyecek..

İnanıyorum yine ''güzel günler göreceğiz'' ve daha güneşli günlerde kutlayacak bayramlarımız da olacak.....Aynı, Gündoğdu'da, Çağlayan'da, Tandoğan'da olduğu gibi..



resim kaynağı: www.ntvmsnbc.com/news/266021.jpg



 
Toplam blog
: 126
: 2338
Kayıt tarihi
: 01.08.06
 
 

Kompozisyon derslerini biraz daha fazla önemsediğim, uzun cümleler kurmaya başladığımdan bu yana sev..